Roquetes engega un programa d’alfabetització en català per a persones nouvingudes

Una vintena de joves han començat la formació impulsada pel Consell Comarcal del Baix Ebre

Una vintena de persones han començat el curs d'alfabetització en català, este matí.
Una vintena de persones han començat el curs d'alfabetització en català, este matí. | Cedida
Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:25h
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat a Roquetes “Lletres per a tothom”, un programa que té com a objectiu promoure l’alfabetització en català de persones adultes estrangeres. Este matí, una vintena de persones nouvingudes d’origen magrebí han començat la formació al Casal de Joves de Roquetes.

El programa “Lletres per a tothom” es dirigeix a persones immigrades que no saben llegir o escriure en cap llengua i que no coneixen el català, per iniciar-se en la lectura i l’escriptura en la nostra llengua i, d’esta manera, augmentar la seua capacitat de participar en la vida social i col·lectiva. Així es cobreix tant la part oral com de lecto-escriptura de les persones que, sense estar alfabetitzades en la seua llengua, inicien un procés d’aprenentatge tant oral com escrit i llegit. El programa té una durada de 90 hores lectives, a les quals cal afegir 30 hores d’activitats que es desenvoluparan a través de parelles lingüístiques.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha explicat que esta iniciativa, emmarcada en el Pla comarcal de Ciutadania i Immigració del Baix Ebre, és una aposta decidida per emprendre un programa per a l’alfabetització de les persones immigrades residents a la comarca i que manifesten dificultats d’expressió escrita i comprensió lectora. Les classes de català per a nouvinguts van a càrrec de professores de l’associació Obre’t Ebre.

Per la seua part, l'Ajuntament de Roquetes col·labora en esta iniciativa cedint les instal·lacions on s’imparteixen les classes de català.