El projecte Àgora Natural donarà forma al centre social del Barracot, a Deltebre

La proposta guanyadora neix a partir d’un concurs d’idees amb el qual es van presentar tres projectes diferents

Una de les jornades de votacions de la consulta popular.
Una de les jornades de votacions de la consulta popular. | Cedida
Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:24h
Al voltant de 450 persones han participat durant aquestes dues setmanes per decidir el futur projecte del Centre Social del Barracot, el qual s’incorporarà a la proposta de pressupost de 2019 que es debatrà al proper plenari municipal. Finalment, la proposta més votada, la B, amb un 60.27% dels vots, ha estat la d’Àgora Natural, la qual proposa una renovació de l’edifici que recorda les tradicionals barraques de Deltebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor que “la ciutadania puga involucrar-se i decidir en aquelles qüestions que ens ajuden a definir del Deltebre del futur”. L’alcalde ha recordat que “la regidoria de Participació Ciutadana és nova d'este mandat de manera que mai abans la ciutadania de Deltebre havia estat tantes vegades consultada”. De fet, durant estos mesos d’estiu s’han realitzat fins a 6 processos de participació ciutadana.

Concurs d’idees amb tres propostes diferents

La proposta guanyadora neix a partir d’un concurs d’idees amb el qual es van presentar tres projectes diferents i, una vegada amb els resultats del procés de participació, la junta de govern local d’esta setmana encarregarà el projecte executiu al guanyador.

Recordem que este nou centre escollit per la ciutadania s’adequarà a les antigues escoles de Riumar i permetrà crear un espai verd que esdevinga una zona de confluència entre els veïns i veïnes i amb el qual es puguen realitzar tot tipus d’activitats, ja siga esportives, lúdiques, culturals, etc.

Durant dues setmanes, la ciutadania de Deltebre, majors de 16 anys, ha tingut 3 opcions per poder votar en este procés de participació ciutadana: un estand mòbil a l’àmbit del Barracot, a l’Ajuntament de Deltebre i també al portal web Deltebre Participa!. Des de l’Ajuntament de Deltebre es seguirà apostant per la participació ciutadana en altres accions que en breu es donaran a conèixer.

Els resultats complets del procés de participació ciutadana es poden consultar al portal web Deltebre Participa! que l’Ajuntament de Deltebre va habilitar a l’inici de l’actual mandat.
 

Projecte Àgora Natural, guanyador del concurs. Foto: Cedida