Torrent recomana als polítics espanyols que visiten els presos independentistes

Durant la seva visita a l’Ebre, el president del Parlament ha defensat que cal obrir el procés de diàleg

El president del Parlament, Roger Torrent, durant la seua visita a l'Observatori de l'Ebre.
El president del Parlament, Roger Torrent, durant la seua visita a l'Observatori de l'Ebre. | ACN
Redacció
20 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:21h
El president del Parlament, Roger Torrent, va visitar ahir a la tarde les Terres de l’Ebre. Durant la seva estada a l’Observatori de l’Ebre, a Roquetes, Torrent va recomanar als líders dels partits polítics espanyols que facin com el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i vagin a les presons per escoltar "el que tenen a dir" els presos independentistes.

Torrent ha remarcat que "és bo" que puguen ser escoltats, "encara que sigui des de la presó", si es vol obrir realment un procés de diàleg per resoldre el conflicte a Catalunya. "Nosaltres no ens hem aixecat mai de la taula de negociació ni hem abandonat mai la via del diàleg", ha apuntat el president del Parlament.

Roger Torrent ha demanat al PSOE que més enllà dels discursos i les bones paraules s’han de començar a fer gestos "per posar fi a la repressió, i als presos i exiliats". "La música d'aquest govern sona diferent que la de l'anterior, però s'ha de concretar amb la lletra i els fets i amb qüestions concretes que puguem veure i interpretar", ha insistit. "Qui ha de decidir si vol ser Rajoy o Cameron, si ser un gran estadista o un mal polític és Sánchez i de moment, malgrat que la música sona diferent, s'assembla més al govern de Rajoy", ha lamentat el president del Parlament.

Torrent ha demanat "avenços socials i fets concrets clars" que demostrin voluntat de treure el conflicte polític català dels tribunals i la presó per portar-los a la negociació política. "És poc creïble el discurs del diàleg quan mantens als líders dels partits independentistes a la presó o a l'exili", ha afegit.