Deixar l'acta o ocupar l'escó

Reunió clau entre 4 crítics del PSC, entre els quals Núria Ventura, per decidir el seu futur un cop ja han assumit que trencaran la disciplina de vot.

Quico Sallés/Redacció
15 de gener del 2014
Geli aquets matí en arribar al Parlament Foto: QS/ND

Dia clau al PSC. Tal i com avançava ahir Nació Digital, aquest dimecres, es trobaran al Parlament i dinaran fora, els diputats crítics Marina Geli, Àngel Ros, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura per acabar de decidir el seu futur institucional després d’assumir que trencaran la disciplina de vot en la votació de dijous per transferir la competència de celebrar referèndums.

Tres diputats del PSC tenen previst trencar la disciplina de vot: Joan Ignasi Elena, Núria Ventura i Marina Geli, mentre que Àngel Ros podria ser que renunciés a votar, segons assegura RAC 1. Si s’abstenen, el PSC els expulsaria però podrien no deixar el seu escó al Parlament si així ho decideixen. Si ho fa un d’ells, la primera a entrar seria una altra militant crítica amb la línia Navarro: Laia Bonet.

Altres diputats com Rocio Martínez Sempere, Jaume Collboni i Xavier Sabaté optarien per un no crític. 

Després d’uns dies que tant els crítics com el politburó socialista han titllat “d’esgotadors” i “angoixants”, el quartet crític ha trobat l’harmonia entre la seva consciència i el mandat del partit “d’oposició vehement al conflicte”. Ara la dicotomia es troba entre si lliuraran l’acta de diputat, com hauria plantejat Àngel Ros, o bé, esperen que sigui la direcció del partit qui els castigui.