La CUP Tortosa tornarà a presentar-se i es postula com a «l'única aposta ferma pel feminisme i l'ecologisme»

Es va decidir en una assemblea oberta que va tenir lloc el divendres 5 d’octubre

Alguns dels participants en l'assemblea oberta, on es va decidir que la formació es presentaria a les municipals de Tortosa.
Alguns dels participants en l'assemblea oberta, on es va decidir que la formació es presentaria a les municipals de Tortosa. | Cedida
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:11h
Desenes de persones es van reunir en una assemblea oberta per decidir per unanimitat la concurrència de la CUP Tortosa a les eleccions municipals, que tindran lloc al mes de maig del 2019.

L’assemblea es va iniciar amb una valoració de la tasca portada a terme a l’Ajuntament de Tortosa al llarg dels últims 3 anys. Els assistents van considerar que la branca institucional és un aspecte important, ja que van apuntar que "la CUP pot fer d’altaveu dels moviments socials als plens". Tot i això també es va insistir de la mateixa manera en la importància de mantenir la presència al carrer i reforçar moviments socials i les mobilitzacions existents.

Els assistents van exposar els motius perquè la CUP ha de tenir representació al consistori. Segons els participants, “l’organització política suposa un contra-poder als partits tradicionals, ja que aporta una visió d’esquerres, alternativa i crítica, i suposa un element de transparència i fiscalització de la política municipal”. D'altra banda, la formació va apuntar que la CUP “és l’única aposta ferma pel feminisme i l’ecologisme i fa una aposta clara i decidida per la República”.

Al llarg dels pròxims mesos es crearan diversos grups de treball per tal de generar propostes en diferents àmbits, com l’educació, el feminisme, la municipalització de serveis o la cohesió social, entre d’altres.

Per altra banda, també s’ha anunciat que la CUP Tortosa farà públics altres aspectes referents a la candidatura per a les properes eleccions municipals, així com els punts relatius al seu programa electoral.