Més de 3.000 persones celebren la XIX Festa de la Sega de l’Ampolla

Tret de sortida a les XIX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs en dotze restaurants, fins al 23 de setembre

Un moment de l'exhibició del procés de transformació de l'arròs un cop segat, al port pesquer.
Un moment de l'exhibició del procés de transformació de l'arròs un cop segat, al port pesquer. | Cedida
Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:17h
La XIX edició de la Festa de la Sega de l’Ampolla va aplegar més de 3.000 persones durant tot el matí d’este diumenge 16 de setembre. Els visitants que van passar pel port pesquer van poder veure quin era el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat fins al moment de l’ensacat.

Durant la jornada, també es va dur a terme una degustació de diversos tipus d'arròs cuinats pels restauradors locals, com arròs melós de colomí amb cireres, arròs amb sípia i llagostins, arròs negre amb sipionets, arròs a banda, arròs tot pelat, arròs amb popets i all-i-oli de taronja, arròs de cranc blau i paella marinera. A més a més, els assistents van poder degustar postres i productes elaborats amb aquest cereal, com el menjar blanc, la crema d’arròs, el gelat d’arròs i la baldana d’arròs.

Paral·lelament, es va organitzar un show cooking on es mostrava com es cuina l’arròs amb llamàntol, arròs amb ànec, arròs amb cranc blau i arròs amb gambes i bolets. La festa va estar amenitzada per la música tradicional ebrenca de la rondalla de Guardet Lo Cantador.

Esta festa, com és tradició, dona el tret de sortida a les XIX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de l’Ampolla, que tindran lloc fins al 23 de setembre, i on 12 restaurants presentaran diversos menús al preu comú de 27 euros. Els restaurant adherits a les jornades són: restaurant Botavara, Can Piñana, Casa David, Casa Llambrich, Club Nàutic – Casa Montero, El Pescador, La Roca Plana, Lo Goleró, Perales, Del Mar-Flamingo, Sol, i Taperia Lo Típic.