Com pots estalviar-te el pagament de peatges de l'AP-7?

Per començar has de fer el desplaçament amb un automòbil considerat "vehicle lleuger"

Sofia Cabanes
12 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:49h
Peatge a l'AP-7
Peatge a l'AP-7 | Adrià Costa
Des del passat diumenge 2 de setembre els camions no poden circular per l’N-340 entre Vilafranca del Penedès i Peníscola. L’acord aprovat en consell de ministres establix el desviament obligatori de camions cap a l’AP-7 en els trams de l’N-340 de Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. La mesura també s’aplica en el cas de l’N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, on els vehicles han de circular obligatòriament per l’AP-2.

En paral·lel, el govern espanyol també ha establert una exempció de peatges del 100% per a vehicles lleugers. Però què cal fer per poder-s’hi acollir? T’ho expliquem:
 Has de fer el desplaçament amb un vehicle lleuger. Es tracta dels automòbils que tinguin una capacitat de càrrega útil no superior a 3,5 tones. Hi formen part per exemple, els turismes o les furgonetes.
 El trajecte ha de ser entre les sortides números 42 (Vinaròs / Ulldecona) i 30 (Vilafranca), ambdues incloses.
 El retorn s’ha d’efectuar en les 24 hores següents de l’entrada a l’autopista i exactament en els mateixos punts d’inici i final. És a dir, si has entrat a Amposta i has sortit a l’Ametlla, hauràs de tornar des de l’Ametlla i sortir a Amposta en un període de 24 hores. Si no respectes això, no et serà retornat l’import.
 El sistema de pagament del peatge ha de ser el de peatge dinàmic o telepeatge (VIA T). Des d’aquest mateix sistema s’abonarà al número de compte l’import del peatge.
 Esta exempció de peatge és compatible amb la ja existent en el tram entre Salou (sortida 35) i Altafulla (sortida 32).
 La durada del sistema de descomptes s'estendrà des de la seua entrada en vigor fins al venciment de la concessió d'Acesa, el 31 d'agost de 2021.

Pel que fa als vehicles pesants, Les bonificacions previstes són d’un 42,53% en el cas dels camions en trànsit i del 50% en els que facen trajectes interns. En el cas de l’N-240, les bonificacions s’estenen entre els accessos de l’AP-2 de les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria.