La Ràpita prepara un mes de setembre ple d'activitats amb les Jornades Culturals

Les Jornades es desenvoluparan durant el mes de setembre, i també coincidiran amb les festes de la Mare de Déu de la Ràpita

Arrugas, una de les pel·lícules que es podrà veure al CineClub la Ràpita
Arrugas, una de les pel·lícules que es podrà veure al CineClub la Ràpita | Cedida
Redacció
31 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:12h
El festival Eufònic que se celebra este cap de setmana dona el tret d’inici a les Jornades Culturals de la Ràpita, amb més de trenta activitats programades durant el mes de setembre, amb especial intensitat durant la primera quinzena del mes, en què també coincidiran amb les festes de la Mare de Déu de la Ràpita.

La biblioteca Sebastià Juan Arbó serà un dels centres on es duran a terme estes activitats. D’esta manera, la biblioteca acollirà durant tot el mes l’exposició ‘Pessigolles’, dedicada a la temàtica educativa i concretament al TDHA. A l’entorn d’esta exposició, hi haurà una sessió de contes per a infants, en què s’explicarà la història ‘Biel, què et passa’, amb la presència d’Estela Tomàs, autora del conte. També s’hi presentaran dos llibres: ‘Ebre, relats d’una batalla’ (el dimecres 12) i ‘l’Epistolari Arbó-Sales’ (el dimarts 18); la biblioteca també acollirà les sessions d’obertura de curs del Club de lectura, del Club de poesia, del Club de lectura en anglès i del nou Club Llegim el teatre LiceuBib.

El cinema ocuparà un lloc important en estes Jornades Culturals amb diverses projeccions programades. Cineclub La Ràpita oferirà la possibilitat de gaudir amb ‘Mon oncle’, de Jacques Tati, este diumenge, i el dia 30 es podrà veure ‘Arrugas’. Entremig, el dissabte 22 la realitzadora i periodista Sofia Cabanes ens portarà els seus dos documentals: ‘Un ladrillo pa la historia’ i ‘Nueve días sin Fidel’. El dijous 20 tornarà el cicle Gaudí, amb la pel·lícula ‘Jean François i el sentit de la vida’. I per acabar-ho d’arrodonir el dissabte 15 i el diumenge 16 l’Auditori Sixto Mir acollirà la projecció de dos films de la sèrie Mazinger Z. Estes pel·lícules van encabides en un programa d’actes especial que portarà a l’Església Nova durant tot aquell cap de setmana una exposició de bèsties mecàniques, amb maquetes i models que faran gaudir els fans de Mazinger Z.

L’Església Nova serà l’escenari un any més del cicle de conferències de les Jornades Culturals, que enguany portarà per títol ‘Viure de la terra’, i que comptarà amb Marcel Pasqualet, president de la Cambra Arrossera, i de Lluís Arbó, guarda rural municipal, com a ponents de les dues xerrades.

D’altres activitats d’este mes cultural són la trobada de gegants (el dissabte 15), una nit amb Mr Fernando Garcia al pavelló firal i a favor de l’associació Engrescats (el mateix dissabte 15), la vuitena edició d’Un concert per la Ràpita (el dilluns 10), una exposició a càrrec de l’Associació d’Artesans de la Ràpita, i una de les novetats d’enguany: un vermut amb barret el diumenge 16 a la plaça del Cóc.

Dilluns sortiran els programes d’estes jornades, que també es poden consultar a la pàgina web larapita.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament de la Ràpita i de la regidoria de Cultura.