Els veïns del Casc Antic de Tortosa reclamen un barri sense cables penjats

Volen que l'Ajuntament complisca el PINCAT soterrant els cables, tal com estava previst

Detall del Casc Antic de Tortosa amb els cables penjant
Detall del Casc Antic de Tortosa amb els cables penjant | Cedida
Redacció
28 d'agost del 2018
Actualitzat a les 19:47h
Passejant pel centre històric de Tortosa s'observa de seguida com hi ha molts cables penjats, uns cables de la llum i telefonia que ja fa temps que els veïns del nucli antic de Tortosa reclamen que se soterren, tal com ja es va aprovar al Pla Integral del Nucli Antic de la ciutat (PINCAT), que va començar a executar-se l'any 2006-07 i del qual ja s'han invertit més de 18 milions d'euros. 

"Al Pla s'especifica una millora de tots els serveis, com el clavegueram o la llum, però també el soterrament dels cables que hi ha penjats per l'aire, a més, ens van dir que estava preparat perquè ho soterressen tot, però en canvi, no s'ha fet". Així ho afirma el president de l'Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric, Josep Baubí. 

"Creiem que això dóna mala imatge, ens hem gastat molts diners en arreglar el Casc Antic, i ara l'alcaldesa ens diu que si volem soterrar els cables ho hem de pagar els veïns, però crec que hauriem de trobar una fórmula per a soterrar-los tots, no depenent del que vulgue cada veí", continua Baubí. 


Detall del Casc Antic de Tortosa Foto: Cedida

"Volen revitalitzar el Casc Antic, però cada vegada hi ha més cables i ara amb la fibra òptica, a més, també s'han començat a col·locar unes caixetes a les façanes de les cases, a vegades demanant permís als propietaris, però d'altres ni això", afirma Baubí. Afegix que "no en traurem res, sabem que les grans empreses, siguen elèctriques o de telefonia, tenen molt poder, i en canvi, els veïns en tenim ben poc". 

Del que també es queixen des de l'associació de veïns és que "per fer qualsevol obra a les cases que hi ha al Casc Antic hem de demanar permís a Patrimoni i complir la normativa i, en canvi, les grans empreses poden penjar els cables de la paret o ficar caixetes i no passa res". "Al fons, només volem que el Casc Antic sigue un barri amb vida, on la gent hi visque i que entre tots ajudem a conservar un patrimoni únic com el del centre històric Tortosa", ha conclós.