Un any i mig regalant música en viu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Els joves músics Òscar Ologaray i Laura Mora animen a altres músics del territori a sumar-se a esta iniciativa

Òscar, en una de les seues actuacions a l'hospital.
Òscar, en una de les seues actuacions a l'hospital. | Cedida
Redacció
17 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:15h
Els joves músics Òscar Ologaray, al violí, i Laura Mora, al clarinet, cumpleixen un any i mig regalant música en viu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on continua actiu seu projecte d’actuacins i amb molt bona acollida part de pacients, familiars i professionals.

Laura i Òscar continuen oferint el seu temps i la seua formació musical als usuaris del centre hospitalari i animen a incorporar-se al projecte a altres músics del territori. Avui mateix, Òscar ha interpretat obres de Bach i Vivaldi als serveis de medicina intensiva, pediatria, rehabilitació i hospital de dia.

L’acceptació de la música com una teràpia des del punt de vista mèdic ha anat creixent en els darrers anys gràcies a diversos estudis d’investigació que avalen que la música és eficaç per millorar l’estat d’ànim, la mobilitat, la respiració, la freqüència cardíaca o la tensió arterial. En tot cas, és una activitat totalment innòcua quan s’aplica amb el consens de tots els actors implicats.

De fet, la musicoteràpia està adquirint rellevància entre les institucions públiques i privades, sobretot en l’àmbit educatiu, formatiu i clínic, i cada cop són més les entitats que col·laboren en la investigació i el desenvolupament d’esta disciplina.
 

Laura, al clarinet, compartix el seu temps amb els malalts i altres usuaris del centre. Foto: Cedida