Salinitzen la llacuna on es va detectar el focus de granota toro al Delta de l'Ebre

La setmana passada va finalitzar la construcció d'una tanca perimetral de 6km

Procés de salinització de la llacuna on es va detectar el focus de granota toro.
Procés de salinització de la llacuna on es va detectar el focus de granota toro. | PNDE
Redacció
15 d'agost del 2018
Actualitzat a les 22:22h



El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha iniciat la salinització de la zona on van ser detectats els capgrossos de granota toro ara fa unes setmanes.
 
Este dimarts la llacuna on va ser detectat el primer focus va ser inundada amb un cabal de 0,5m3/s procedent de la badia dels Alfacs. L'objectiu és salinitzar l'aigua a 15gr de sal per litre o més per eliminar els capgrossos d'esta espècie invasora.
 
Amb este nivell de sal no hi ha perill per a les espècies autòctones de peixos com ara els llissals o les anguiles, adaptades a ambients salins.
 
Així mateix, tècnics del Parc Natural mantenen el mostreig i trampeig en el perímetre exterior de la llacuna, sense que s’haja trobat cap nou exemplar.
 
La setmana passada va finalitzar la construcció d'una tanca perimetral de 6km reforçada amb malla al voltant de la llacuna. Es va realitzar  amb el suport d’Acuamed, Forestal Catalana, Voluntaris del Parc Natural del Delta de l'Ebre, voluntaris SEO/BirdLife, tècnics del Parc i del Servei de Fauna i membres de l'Associació Esportiva Xino-Xano.

Fins avui 9 d'agost s'han capturat 934 capgrossos d'aquesta espècie. De moment, però , no s'ha capturat cap adult. Tampoc s'ha capturat cap individu d'esta espècie invasora en els mostrejos i trampeig del perímetre exterior del focus.