Els il·lustradors de natura, els grans protagonistes del Delta Birding Festival

La 5a edició del Festival comptarà amb la presència de Killian Mullarney, un dels il·lustradors més prestigiosos al món en el camp de l’ornitologia

Redacció
07 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:49h
Turistes fent 'bird watching' al Delta de l'Ebre.
Turistes fent 'bird watching' al Delta de l'Ebre. | Cedida
Els il·lustradors de natura prenen, enguany, gran protagonisme en la programació del Delta Birding Festival. Esta nova edició comptarà amb la presència d’importants il·lustradors científics com Kilian Mullarney, Ian Lewington o els catalans Toni Llobet, Blanca Martí i Martí Franch.

El festival, que se celebrarà els propers dies 21, 22 i 23 de setembre al Delta de l’Ebre, ha assolit un gran prestigi entre els ornitòlegs per la categoria dels seus participants. Enguany comptarà amb la participació de ponents de la màxima rellevància internacional en el camp de la il·lustració relacionada amb l’ornitologia i la natura.

Es tracta de ponents com Killian Mullarney, il·lustrador d’ocells irlandès, dels més prestigiosos en el camp de l’ornitologia. Després de l’èxit de la seua participació en la primera edició, repeteix al festival per explicar els recents descobriments sobre l’avifauna del Sàhara occidental. El també britànic Ian Lewington ens parlarà de la seua nova publicació “Rare Birds of North America”, un treball que marcarà un punt d’inflexió en el coneixement de les rareses al continent nord-americà i també ens parlarà de com enfocar la il·lustració d’ocells en el món digital en què vivim.

També els autors locals com la il·lustradora Blanca Martí tindran un paper important amb la presentació de la seua exposició “Amb ulls de Natura”, una magnífica sèrie de dibuixos de primats i d’altres espècies.

Per als aficionats al dibuix naturalista, serà un luxe tenir una taula rodona amb estos grans il·lustradors convidats al festival, juntament amb Martí Franch i Toni Llobet, per fer un col·loqui sobre la il·lustració de natura al segle XXI.

A més, es tindrà l’oportunitat de participar en un sorteig de diferents originals d’estos il·lustradors fets expressament per al festival. El Delta Birding Festival recolza cada any un projecte de conservació amb els beneficis de les entrades i este any les participacions en el sorteig dels originals també s’afegirà a aquest projecte: l’estudi i seguiment de la tórtora eurasiàtica (Streptopelia turtur).

El Delta Birding Festival, que tindrà lloc a MónNatura Delta coorganitzat per Oryx, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i la Fundació Catalunya La Pedrera, arriba a la seua cinquena edició consolidat, amb una gran èxit de convocatòria any rere any, i amb més de 2.000 visitants en la darrera edició.