L'emocionant relat d'un dels herois que va salvar la xiqueta de 4 anys al Trabucador

"La vam trobar bracejant, boca amunt, gairebé en els darrers instants, però per sort tot va sortir bé i vam arribar en el moment just", ha relatat el patró de la Salvamar Achernar, Pablo Ochoa

L'embarcació Salvamar Achernar
L'embarcació Salvamar Achernar | Salvament Marítim
Redacció
18 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:51h
Tot va quedar en un ensurt però segurament no l'oblidaran mai els qui el van viure. Va ser aquest dimarts, a la Platja del Trabucador, quan la tragèdia va estar a punt de guanyar la partida. Una xiqueta de només 4 anys va ser arrossegada mar endins amb el flotador en forma d'unicorn amb el que jugava a l'aigua, i quan la seua mare se'n va adonar, ja no hi era. El temps es va fer etern, sobretot quan la tripulació de la Salvamar Achernar va trobar l'inflable. Finalment, però, van trobar també la menuda, que no sabia nedar, il·lesa.
 
El patró de la Salvamar, Pablo Ochoa, ha relatat com van viure el salvament, que encara ara el commou: "Vam rebre l'avís al voltant de les 15 h, en el qual ens informaven que hi havia una nena arrossegada amb un flotador que no sabia nedar per la zona que va del Trabucador cap a la Torre de Sant Joan", ha explicat en declaracions a Ràdio Ràpita. "En saber que estava a la badia, vam pensar que no hi havia molt corrent i que no seria extremadament difícil trobar-la, però el problema és que la petita no sabia nedar i la preocupació va anar en augment perquè la zona no té gaire calat i no sabiem si podiem arribar amb el nostre vaixell, això ens angoixava", ha continuat.

L'embarcació va sortir del port de la Ràpita cap a les 15.12, i la preocupació va pujar de graus quan cap a les 15.30 hores van trobar l'inflable sense la nena: "En aquell moment van començar la recerca del que pensavem que ja seria el cadàver, pero afortunament a les 15.35 la vam trobar nedant, ens vam apropar, la vam recollir i la van pujar a bord. A terra no tocava però sorprenentment l'instint de supervivència humà és increible i la vam trobar bracejant boca amunt, gairebé en els darrers instants, però per sort tot va sortir bé i vam arribar en el moment just. La vam pujar al vaixell, la vam assecar i la vam vestir amb la nostra indumentària, perquè tenia molt fred, va ser en aquell moment quan vam acabar tots plorant, després de la tensió i els nervis que havíem viscut durant la recerca. L'angoixa va ser increïble perquè tots ens posem en la pell dels pares. Estem acostumats a aquest tipus de situacions però quan hi ha una vida compromesa i més si és un nen tan petit, afecta, afecta molt", ha comentat emocionat.

La nena es troba bé de salut però Salvament destaca la perillositat dels flotadors voluminosos "estos inflables s'han ficat de moda durant este estiu, sembla que estiguen controlats però en un cop de vent es poden desplaçar molt ràpidament i s'allunyen molt ràpid de la costa, i això pot acabar en un problema com el que vam viure ahir". I ha fet una última recomanació als pares de nens petits, "sobretot en les platges que no hi ha vigilància, s'haurien d'extremar les precaucions sobre els seus fills i més sent tan petits", ha conclòs.

Podeu escoltar aquí l'informatiu de Ràdio Ràpita, amb les declaracions de Pablo Ochoa a partir del minut 9'30" d'aquest enllaç.