La CUP demana al PDeCat, ERC, Movem i PSC que es manifesten per la retirada del monument franquista

Els cupaires també reclamen que el govern municipal faça efectiva la creació de la comissió que havia de fer el catàleg de simbologia franquista

Un ciutadà camina pel pont de l'Estat mentre observa el monument.
Un ciutadà camina pel pont de l'Estat mentre observa el monument. | Sofia Cabanes
Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:49h
La CUP demana als partits que conformen el govern municipal de Tortosa, PDeCat i ERC, així com a Movem i el PSC (a l’oposició), que es manifesten públicament a favor de la retirada tant del monument franquista del riu, i també de la resta dels símbols franquistes de Tortosa. “Els demanem que siguen valents. I que siguen coherents amb els discursos dels seus partits a Barcelona i Madrid”, ha exposat Xavier Rodríguez, portaveu dels cupaires al ple tortosí.
 
La CUP ha demanat a ERC que faça valdre els seus 4 regidors per tal que el govern municipal lidere la retirada del monument franquista. “Des de la CUP-Ae considerem que no li correspon a Tortosa costejar la retirada del monument. Al seu moment la seua construcció va superar l’àmbit municipal, i per tant, ara el que cal fer és liderar la recerca de recursos econòmics a Madrid i Barcelona per la seua retirada”, han manifestat.
 
D’altra banda, els cupaires també reclamen que el govern municipal faça efectiva la creació de la comissió que havia de fer el catàleg de simbologia franquista. “Una comissió que no s’ha fet ,com tampoc el catàleg i que hauria de tenir tècnics, entitats i grups municipals amb l’objectiu de recuperar els noms republicans a l’espai públic i de retirar tots els símbols i noms franquistes que encara tenim a l’espai públic”, ha recordat Rodríguez.
 
La CUP-Ae també ha demanat als tres diputats ebrencs al Parlament, Mònica Sales (PDeCat), Irene Fornós i Lluís Salvadó (ERC) i “especialment” a les diputades de Tortosa i Jesús, “que treballen per eliminar no només el monument del riu sinó la resta de simbologia franquista del territori”.