Gervasi Aspa deixa de ser regidor de l'Ajuntament de Deltebre

El que fóra alcalde i líder del partit presenta la seua renúncia

Redacció
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 22:17h
Gervasi Aspa va ser president de la federació d'ERC a l'Ebre durant 11 anys.
Gervasi Aspa va ser president de la federació d'ERC a l'Ebre durant 11 anys. | Cedida
Nou episodi en la crisi que afecta el grup d’ERC a l’Ajuntament de Deltebre. El que fóra líder del partit i alcalde de la població entre els anys 2011-2015 i 2007-2011, Gervasi Aspa, ha presentat la seua renúncia a l’acta de regidor.

Aspa va presentar la renuncia al registre de l’Ajuntament  este passat divendres, segons han confirmat fonts municipals a l’aguaita.cat. La decisió d’Aspa arriba just després que el seu company al consistori, Carles Aliau, fes pública la guerra interna amb l’executiva del partit i amb el mateix Aspa,  després que acceptés gestionar des de l’oposició la cartera de Diversificació i Planificació Industrial.  
 
Segons va exposar Aliau, la maniobra es va fer amb l’aprovació d’Aspa, però en contra dels acords adoptats per l’assemblea local del partit.

Després de l’episodi, Esquerra Republicana feia públic un comunicat tancant files amb l'executiva local, on renegava de l'actuació de Gervasi Aspa i amenaçava d'emprendre accions legals contra Lluís Soler si no s'expulsa Aliau del grup municipal d'ERC. “Lamentem l’actuació i absència del portaveu del grup d’Esquerra Republicana al Ple de Deltebre”, deia textualment el comunicat.

Dos dies després, Gervasi Aspa presentava la seua renuncia a l’acta de regidor.