Obeses i Tribut U2 Please, caps de cartell de les Festes Majors de la Ràpita

El ple municipal aprova el programa d'actes i el nomenament del tennista rapitenc Albert Montañés com a pregoner

Concert d'Obeses al Correllengua.
Concert d'Obeses al Correllengua. | Joan Parera
Redacció
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:23h
Divendres 20 de juliol, amb els actes tradicionals de llançament de coets, volteig de campanyes, xaranga i l’arribada dels bous, arrencaran les Festes Majors de la Ràpita 2018, que fins al 29 de juliol proposen gairebé 120 actes festius que engloben nombroses disciplines per oferir deu dies de lleure i diversió.

El plenari va aprovar divendres el programa de les festes en honor a Sant Jaume, en les que la regidoria de Festes, una vegada més, "ha volgut  combinar tradicions i novetats per arribar a tot tipus de públic", segons ha remarcat el regidor de Festes, Enric Vidal. També ha aprovat el nomenament de la reina de Festes, Rocio Rolan Serna, representant a l'Agrupació Sardanista; i de la Pubilla Infantil, Andreea Christiana Cojocaru, en representació del Club Bàsquet la Ràpita,  així com del pregoner, que enguany serà el tennista rapitenc Albert Montañés.

“Felicitem a la Reina, pubilles i dames, i també al pregoner, que ens fa molt goig que haja acceptat este petit homenatge del poble de la Ràpita per haver portat el nom del nostre municipi arreu del món com a jugador professional de l’ATP”, ha afirmat l’alcalde, Josep Caparrós.

La setmana prèvia, dissabte 14 de juliol, tindrà lloc a les 22.30 hores al Parc de Garbí la proclamació de la Reina de Festes, Pubilla Infantil, i dames i pubilles. Serà el pròleg a unes festes que la Ràpita engegarà amb tota la força que mereix l’ocasió, amb els concerts dels caps de cartell a la plaça 1 d’octubre, Obeses i Tribut U2 Please, que es completaran amb les actuacions dels Dj Fernando Garcia, per obrir la revetlla, i el DJ Les Llagues, per tancar-la, en una nit d’alt voltatge musical per carregar piles.

La vessant musical de les festes serà un dels punts forts, tant amb cercaviles, concerts i actuacions de les entitats locals, com en revetlles populars amb orquestres i grups –Cimarron, Europa, Vendetta, Welcome Band, Evasión, Bahia Show, Miami Show i el grup La Tribu-. També torna el ‘Ball de Zafan’ i s’ha programat una nit de copla i humor, havaneres i el festival de rondalles, entre altres.

Però el programa inclou tots els elements d’interès que atreuen cada any centenars de participants: els bous, els àpats populars, els jocs tradicionals com ara campionats de botifarra, de morra, la ballada de jota, ofrena, castellers, esdeveniments esportius, atraccions inflables, tobogan gegant, disfresses i moltes altres propostes fins al dia 29.