L'Ajuntament de la Ràpita habilita bucs d'assaig a l'auditori Sixto Mir

Els treballs d'adequació i insonorització dels espais, on podran assajar els grups i entitats musicals locals, tenen un pressupost de 45.577 euros

Obres d'adequació dels bucs d'assaig.
Obres d'adequació dels bucs d'assaig. | Cedida
Redacció
28 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:10h
L’Ajuntament de la Ràpita està duent a terme les obres d’adequació de quatre espais de l’auditori Sixto Mir com a bucs d’assaig, que un cop habilitats es posaran a la disposició dels grups i entitats musicals locals per tal que puguen dur-hi a terme els seus assajos i pràctiques. Els treballs, que ja estan en marxa, tenen un pressupost de 45.577 euros i un termini d’execució de dos mesos.

L’obra d’adequació i insonorització dels bucs d’assaig, un total de 4, que es troben a la planta soterrani de l’edifici i sota l’escenari de l’auditori, contempla principalment l’aïllament de les estances, tant de les parets com del sostre, per tal de garantir que els usuaris puguen assajar sense provocar ni patir molèsties de soroll.

Fins ara els grups locals han vingut assajant a l’edifici de l’antic Escorxador. “L’objectiu d’estes obres d’adequació de diferents espais de l’Auditori Sixto Mir com a bucs d’assaig és el de dotar d’equipaments necessaris, sobretot pensant en els grups musicals, per tal que puguen assajar i practicar en les condicions idònies, en espais ben condicionats i convenientment insonoritzats, el que representa un salt qualitatiu respecte a l’edifici de l’antic Escorxador on han estat assajant durant anys”, ha explicat l’alcalde, Josep Caparrós.

Per aconseguir l’aïllament buscat, es col·locaran plaques de guix laminat, amortidors de cautxú, panells de napa de polièster absorbent del so, formigó, un complex multicapa i altres paraments aïllants del so.

D’esta manera, s’aconseguirà posar en activitat un altre dels usos culturals amb què el govern municipal va reprogramar la utilitat de l’auditori, amb la intenció de donar resposta a la petició ciutadana de disposar d’espais on assajar en condicions adequades i sense ocasionar molèsties al veïnat.