Movem Tortosa proposa l'ampliació de l'arxiu històric i la neteja del riu en el ple de juliol

La formació encapçalada per Jordi Jordan ha presentat este matí les dos mocions que portarà a debat en el ple ordinari del mes de juliol

Movem Tortosa ha presentat les mocions per al ple del mes de juliol
Movem Tortosa ha presentat les mocions per al ple del mes de juliol | Cedida
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:26h
Movem Tortosa, amb Jordi Jordan al capdavant, ha presentat les dos propostes que presentarà al Ple del mes de juliol. La primera fa referència a la necessitat d'ampliació de l'arxiu històric del Baix Ebre, situat als Reials Col·legis de la ciutat.

Jordi Jordan ha manifestat que "l'Ajuntament s'ha de posar les piles i buscar una solució acordada amb totes les administracions competents perquè tota esta documentació tan valuosa sigue arxivada i custodiada perquè forma part de la nostra història i hem de ser curosos amb ella". Segons ha comentat el propi Jordan, "l'arxiu acull documentació des del segle XII fins a l'actualitat, actualment té arxivada 4 quilòmetres lineals de documents però n'hi ha entre 3,5 i 4 en previsió de ser arxivats però la manca d'espai no ho fa possible."

En este sentit, Jordan ha recordat que "a més a més, l'arxiu té algunes mancances en les instal·lacions com la sala principal del mateix centre, que fa anys que està en desús perquè cal fer unes reparacions, per la qual cosa, des de Movem Tortosa, també reclamen que es busquen solucions". 

D'altra banda, Movem Tortosa també ha presentat una iniciativa que pretén que l'equip de Govern Municipal posi fil a l'agulla en el manteniment i neteja de les vores i passejos del riu Ebre al seu pas per la ciutat. En este sentit, Jordan ha remarcat que "esta és una competència supramunicipal que necessita la col·laboració de diferents administracions com la Generalitat o l'Estat i que l'Ajuntament ha d'impulsar. Com a capital de les TE no ens podem quedar amb els braços plegats i hem de promoure una actuació conjunta amb la resta d'Ajuntaments i administracions perquè el riu es netegi de manera periòdica i s'impulsen campanyes de sensibilització territorial". 

Movem Tortosa ha recordat que GEPEC en els últims mesos ha fet accions per denunciar la brutícia que s'acumula des de fa anys al riu, entre les quals restes de construcció, vehicles, matalassos, mobles, electrodomèstics com rentadores, entre moltes altres andròmines. Jordan considera "que cal netejar-ho periòdicament, més ara que s'han acabat les riuades, conscienciar la ciutadania i posar en valor el riu perquè doni la imatge correcta de cara el turisme que ens visita".