El DEPRONA fa un balanç positiu del seu primer any de treball al Parc Natural del Delta de l’Ebre

L’organisme de la Guàrdia Civil ha dut a terme més de 400 actuacions relacionades amb la protecció del medi ambient des de la seua creació, al març del 2017

Agents del DEPRONA al Parc Natural del Delta de l'Ebre
Agents del DEPRONA al Parc Natural del Delta de l'Ebre | Guàrdia Civil
Redacció
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:42h
El DEPRONA del Delta de l'Ebre complix un any des de la seua posada en marxa. El balanç del seu primer any destaca més de 500 actuacions relacionades amb la protecció del medi ambient al parc natural i al seu entorn. Per a realitzar les seues tasques, ha estat dotat de 5 motocicletes adquirides pel Ministeri de Medi Ambient, Organisme Autònom de Parcs Nacionals i cedides per a ús de la Guàrdia Civil; 2 vehicles TT i diversos mitjans tècnics.
 
Des de la seua posada en funcionament, han prioritzat la conservació del marisc i dels recursos marins, evitant les pràctiques il·legals per persones sense autorització. Han centrat el seu treball en el normal desenvolupament de la flora i la fauna tant continental com marítima, en aspectes diversos com gestió de residus, protecció de flora i fauna, pesca professional i esportiva, caça, ordenament del territori. També han actuat com a suport a altres serveis especials de Inspecció de la Generalitat, sanitat animal, Convenis Internacionals CITES i qualsevol altra contingència que pose en perill l'ecosistema en el delta.
 
Després d'un any de treball es fa un balanç positiu del treball realitzat, destacant les diverses actuacions que s'han practicat, amb 234 infraccions detectades, en la seua majoria en matèria de pesca. Entre les actuacions que es van dur a terme, per complexitat, destaca la investigació de tres persones per la comercialització de productes fitosanitaris falsificats, utilitzats per fumigar les plantes d'arròs. També la paralització de dues construccions il·legals dins del parc natural i els controls actius contra l'expansió del caragol maçana.