El Suprem ja estudia incorporar Salvadó a la causa per rebel·lió

Pablo Llarena demana opinió a la Fiscalia sobre la petició del jutjat d'instrucció número 13 que es faça càrrec de la investigació de l'acusat

Redacció
09 de maig del 2018
Actualitzat el 10 de maig a les 10:34h

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, després de ser detinguts el 20 de setembre Foto: ACN


El jutge Pablo Llarena ha donat trasllat a la Fiscalia per tal que es posicione sobre si considera que el Tribunal Suprem ha d'assumir la investigació oberta a Barcelona contra Josep Maria Jové i Lluís Salvador. El 23 d'abril passat , el jutjat d'instrucció 13 de Barcelona va remetre un escrit al jutge del Suprem perquè sotmetés al seu criteri la possibilitat d'ampliar la causa per rebel·lió i incloure-hi també l'exsecretari general del Departament d'Economia i Hisenda i l'exsecretari d'Hisenda.

Fins ara, tots dos estan investigats a Barcelona, però el jutge ha sol·licitat que el seu cas s'unisca als del Govern, la Mesa i els Jordis', que el jutge Llarena instrueix al Suprem. Abans de prendre una decisió, Llarena vol conèixer la decisió de la Fiscalia. Al Suprem, Llarena ja ha processat 25 persones. Si accepta la causa del jutjat 13, esta xifra podria augmentar. En la sol·licitud del 13 s'apunta que ambdós són diputats i que, per tant, per la seua condició d'aforats han d'estar investigats al Suprem.

En l'escrit remès el 23 d'abril passat, el jutge d'instrucció de Barcelona diu que tots dos "acceptaven plenament la possibilitat que, per aconseguir els seus fins, es requerissen actes de violència en haver d'acudir a la via de la declaració unilateral".

La Guàrdia Civil va detenir els dos alts càrrecs en el marc dels registres fets a la Conselleria d'Economia el 20 de setembre. Les parts van rebre notificació d'este moviment este dimarts.

Fonts de l'alt tribunal han informat que la Fiscalia haurà d'informar sobre "competència i continguts" abans que Llarena es pronuncie sobre si accepta o no la causa.