La XV Festa de la Cirera de Paüls arriba enguany amb una previsió de collita molt bona i de qualitat

El Mercat de la Cirera se celebrarà el 27 de maig i la XV Festa de la Cirera tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny

L'alcalde, Enric Adell, i el regidor Santi Gavaldà amb el creador del cartell, Domingo Basco.
L'alcalde, Enric Adell, i el regidor Santi Gavaldà amb el creador del cartell, Domingo Basco. | Cedida
Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:06h
L'Ajuntament de Paüls ha enllestit la programació del Mercat de la Cirera, que se celebrarà el 27 de maig, i la XV Festa de la Cirera, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny. Dues cites, en dos caps de setmana consecutius, que pretenen promocionar el tracte directe entre els productors locals i els consumidors d'esta fruita dolça. Les previsions apunten que enguany la collita serà molt bona i d'una extraordinària qualitat, uns auguris que fan pensar que enguany Paüls viurà una festa grossa.

De moment, mentre les primeres cireres estan a punt de ser collides dels arbres, l'alcalde de Paüls, Enric Adell, ha presentat la programació d'actes i el cartell promocional de la Festa, que ha pintat l'artista local Domingo Basco. L'Ajuntament ha decidit mantenir l'aposta de la jornada solidària i el servei gratuït de taxi des de la zona d'aparcaments fins l'entrada de la fira els dos caps de setmana, per facilitar l'accés a tots els visitants.

Entre els atractius que presenta enguany el programa d'actes, destaca l’actuació de l’orquestra Júniors al Casal Municipal, en un concert especial pel seu proper aniversari, i la recreació teatral de Paüls al segle XIII, que és un dels actes principals de la Festa de la Cirera. També es farà la ruta de tapes.

L’últim diumenge de maig, dia 27, se celebrarà el Mercat de la Cirera i una jornada solidària on s'han programat diferents actes amb l'objectiu de recaptar fons per l’ACAF Terres de l’Ebre – Associació catalana d’afectades i afectats de fibromiàlgia i d’altres síndromes de sensibilització central. El dissabte 26 de maig es farà un sopar solidari a la plaça Major.
I el primer cap de setmana de juny, com marca la tradició, se celebrarà la XV Festa de la Cirera de Paüls. Un dels plats forts d’esta edició serà la recreació teatral al carrer de l’historia de Paüls al segle XIII, que tindrà lloc dissabte al voltant de les 19.30 hores. Diumenge es presentarà la cervesa de cirera Love Cherry i una tirada de pinyols de cirera. Per tancar el certamen, després de la Trobada de Jotes, es faran dos sortejos: un, entre tots els participants de la Ruta de Tapes que hagin completat tot el circuit, i un segon, entre tots els visitants que hagen comprat una caixa d’esta fruita a la fira, el premi del qual serà el pes del guanyador en cireres.

L’alcalde de Paüls, Enric Adell, explica que “es manté l’aposta de dos caps de setmana, ja que la cirera de Paüls té molt demanda i així el consumidor té més dies per comprar-la directament als nostres productors". "El nostre objectiu com a Ajuntament és en tot moment promocionar els nostres productors i els negocis locals.  Tenim una cirera de les més buscades del país i estos dos dos caps de setmana són el millor moment de poder comprar-la", remarca.

L'alcalde destaca també l'aposta cultural que es fa al voltant de la Festa que enguany arriba amb una petita recreació del Hanmi, festa poètica de la floració dels cirerers, i l'actuació de l’orquestra Júniors.