Tortosa impulsa un pla per promoure la perspectiva de gènere en les polítiques i iniciatives municipals

El Pla Polítiques de Dones 2018-2021 va ser aprovat el passat 26 de febrer i presentat este dimecres en roda de premsa

Redacció
28 de març del 2018
Actualitzat a les 17:17h
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, han presentat este dimecres el pla
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, han presentat este dimecres el pla | S.B
El govern de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat el Pla de Polítiques de Dones 2018-2021 que té com a objectiu impulsar, reforçar, incorporar i promoure la perspectiva de gènere a les iniciatives de caràcter social, econòmic, polític i cultural de la societat tortosina. El document, que va ser aprovat en Junta de Govern Local del passat 26 de febrer, s'ha presentat avui en roda de premsa per part de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña.

El Pla d'Acció s'estructura en 7 eixos: organització i sensibilització en polítiques de gènere; educació, formació continua, promoció i desenvolupament professional i laboral; benestar social i qualitat de vida; espai urbà, mobilitat i habitatge; cultura i esport; immigració; i accions contra la violència masclista.

Entre altres accions, en el primer dels eixos destaca la formació i sensibilització al personal municipal sobre polítiques de gènere; l'atenció i assessorament al teixit d'entitats per a la implementació de la perspectiva de gènere; i la sensibilització sobre la disposició de plans d'igualtat i contra l'assetjament per raó de sexe entre l'entramat empresarial.

En l'eix de l'educació, s’impulsarà una oferta de tallers d'igualtat en els centres educatius, la formació i assessorament en perspectiva de gènere i en la comunicació no sexista als agents educatius de la ciutat, i donar suport a serveis i projectes d'emprenedoria per a dones.

En l'apartat de benestar social, es promocionaran programes i activitats que tinguen com a destinatàries principals les dones, en especial aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat.

En l'eix dedicat a l'espai urbà, es preveu impulsar el reconeixement del paper històric de les dones de Tortosa en la nomenclàtor dels espais de la ciutat, i revisar la senyalització de l'espai públic per tal d'eliminar els rols sexistes tradicionals.

En cultura i esport, es volen impulsar de campanyes de sensibilització contra les agressions sexistes en festes i l'espai públic, i adequar la pràctica esportiva oferta als usos dels temps i els espais de les dones.

En l'eix d'immigració, s'estudia les necessitats de les dones d'origen immigrant en àmbits com la salut, l'educació i la recerca de feina. I, per últim, en quant a les accions contra la violència masclista, es crearà un Grup d'Ajuda Mútua que permeti el contacte estable i directe de dones que han patit este tipus de violència.