El psiquiatre Antonio Labad, nou president de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre

Labad ha estat vinculat 47 anys a l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, on ha desenvolupat tasques assistencials, docents, investigadores i de gestió

Labad que va ser director mèdic de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata des de 1999 i fins a 2011.
Labad que va ser director mèdic de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata des de 1999 i fins a 2011. | Cedida
Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 15:55h
El Patronat de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre ha nomenat el psiquiatre Antonio Labad com a nou president de la Fundació. Labad ha estat vinculat durant 47 anys a l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata on ha desenvolupat tasques assistencials, docents, investigadores i de gestió, ja que va ser director mèdic del centre des de 1999 i fins a 2011.

Labad va ser catedràtic de psiquiatria de la Universitat Rovira i Virgili fins 2011 i vocal del Consell del Sector de Salut Mental a la Unió Catalana d’Hospitals, entre 1994 i 2010. També va formar part de comissions assessores del Servei Català de la Salut en temes de docència i assistència psiquiàtrica i de salut mental, fins al 2010.

El nou president de la Fundació ha treballat i treballa en aspectes relacionats amb la deontologia. En esta línia, ha estat membre de la Comissió Central de Deontologia Mèdica fins el 2017, des de la qual va participar en l’elaboració del “Código de Ética y Deontología de la Organización Médica Colegial de Espanya”, actualment vigent.

Actualment, Antonio Labad coordina un dels quatre grups que està elaborant i actualitzant el codi deontològic català, per encàrrec del Consell del Col·legi de Metges de Catalunya, i és president de la Comissió Deontològica del Col·legi de Metges de Tarragona.

La Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre és l'operador que gestiona la xarxa pública d'atenció a la salut mental de les Terres de l’Ebre, en diferents nivells assistencials i amb proximitat al medi familiar i social de les persones usuàries, fet vol afavorir la rehabilitació i la integració dels pacient al seu entorn. L’activitat assistencial es regix pels fonaments bàsics del model d’atenció del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.