Deltebre projecta una nova àrea turística i de lleure al voltant de Lo Passador

Es crearà una nova façana urbana amb una zona lúdica i hotelera, així com un embarcador fluvial i espais verds

Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 12:56h
Espais on s'han projectat estes àrees.
Espais on s'han projectat estes àrees. | Cedida
La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre ha emès avui un informe favorable al projecte de l’Ajuntament de Deltebre per crear una nova àrea turística, fluvial i de lleure al voltant del pont de Lo Passador, que creua el riu Ebre per connectar amb Sant Jaume d’Enveja.
 
Així, s’ha donat llum verda al canvi de classificació de 43.512 m2 de terrenys dividits en dos àmbits: un situat a banda i banda del pont i l’altre, a ambdós costats de la prolongació del carrer de l’Ebre. Tota la zona es troba actualment lliure d’edificació. 
 
Al primer àmbit se situaran 5.830 m2 de sostre hoteler a continuació de la trama urbana i amb façana al carrer Diputació. A la banda de llevant del pont es podran construir 3.109 m2 de sostre dedicats a la restauració, el comerç i els usos lúdics i també una franja d’espais lliures que separarà esta zona dels edificis residencials existents. Igualment, es proposa la construcció d’un embarcador fluvial al riu Ebre.
 
El projecte preveu situar a banda i banda del carrer de l’Ebre espais lliures i un equipament fluvial per completar la trama urbana. En conjunt, els espais lliures previstos ocuparan gairebé 9.200 m2.
 
La Comissió ha valorat que el projecte permetrà condicionar l’espai de transició entre el nucli urbà i el sòl no urbanitzable implantant-hi usos vinculats al riu. Pel que fa al risc d’inundabilitat, la planta baixa de qualsevol nova edificació s’haurà de situar tres metres per sobre del nivell del mar i es contemplen dues vies d’evacuació.