Amposta celebra els 70 anys del seu Mercat Municipal

El dissabte 3 de març s'inaugurarà una exposició i se celebrarà el 5è Tast al Mercat de Nit

Imatge d'arxiu de l'exterior de l'edifici del mercat municipal d'Amposta.
Imatge d'arxiu de l'exterior de l'edifici del mercat municipal d'Amposta. | Cedida
Redacció
02 de març del 2018
Actualitzat a les 16:30h
El Mercat Municipal d’Amposta commemorarà enguany el seu 70è aniversari, i ho farà amb diferents activitats al llarg del 2018. La primera serà este dissabte 3 de març, amb la inauguració d’una exposició fotogràfica que estarà instal·lada al Mercat Municipal i que recorda alguns dels moments clau de la història d’este equipament.

A més a més, l’Associació de Venedors del Mercat ha preparat el 5è Tast al Mercat de Nit, on està previst que una desena de paradistes servisquen diferents tastos com mini-burguers de peix, canalons de carxofa, entrecot a la planxa amb salses o pinxos de fruita, entre d’altres.

Més de 70 anys de productes de proximitat

Obra de l’arquitecte F. Ubach i Trullàs i construït a la zona de la Fàbrica, el Mercat Municipal d’Amposta va ser inaugurat el febrer de 1947 i des d’aleshores ha patit vuit remodelacions. Una d’estes, va tenir lloc als anys 90 i va servir per modernitzar completament el mercat amb un conjunt de millores entre les que es poden destacar la instal·lació de portes automàtiques o la introducció d’equipaments d’acer inoxidable. També la substitució dels vidres llisos existents fins llavors en els finestrals, per un seguit de vitralls realitzats amb la tècnica de l’emplomat per Bronson Shaw (artista d’origen anglès resident a Tortosa), que representen la fauna, la flora i el conreu de l’arròs del Delta de l’Ebre.

D’altra banda, la última d’estes actuacions de millora és, precisament, la que s’està executant actualment. Un actuació que, en una primera fase, ja ha finalitzat la remodelació de la coberta principal, amb la millora de l’aïllament tèrmic i acústic, amb una inversió de més de 536.000 euros, i que està executant la rehabilitació dels serveis exteriors. La segona fase de rehalitació del Mercat té previst recuperació de les cobertes de les caselles laterals, la recuperació del terra original i una pintada generalitzada a tot l’equipament, a més d’acabar de sanejar els vitralls pendents.