Comissen 458 plantes de marihuana en una operació contra el tràfic de drogues al Baix Ebre i Montsià

La Policia Nacional desmantella una organització dedicada al cultiu i venda de cànnabis | S'han detingut dos persones

Part de les plantes intervingudes per la Policia Nacional.
Part de les plantes intervingudes per la Policia Nacional. | Cedida
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:48h
Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que operava a les comarques del Baix Ebre i Montsià, especialitzada en la distribució de marihuana.

En l'operació han estat detingudes dues persones de nacionalitat espanyola i veïns de l'Aldea i Amposta respectivament. Així mateix s'ha realitzat un registre en una explotació agrària, en la qual s'han intervingut 458 plantes de marihuana en diferent estat de floració, així com ferramentes per a l'elaboració, producció, manipulació i venda.

Segons informa el Ministeri de l'Interior en una nota de premsa, les investigacions van començar fa diverses setmanes, quan va ser detectat un increment en la venda de marihuana al Baix Ebre i Montsià, així com la proliferació de plantacions tipus "Indoor", després de rebre "gran quantitat" d'informacions veïnals.

Segons ha determinat la Policia Nacional, diverses persones de l'organització s'encarregaven de la cura i manteniment de les plantes de marihuana i de les instal·lacions on es trobaven. Es tractava d'un treball diari, donada la gran complexitat de l'entramat.

En l'explotació agrícola hi havia una gran quantitat de material elèctric necessari per dur a gran escala el perfecte manteniment de les plantes. Un altre grup de persones es dedicaven posteriorment a la distribució "al detall" d'estes substàncies, tant en les localitats de l'Aldea com a Amposta i altres llocs propers.

El registre d'una nau agrícola ha permès comissar 458 plantes de marihuana en diferent estat de floració, a més d'una gran quantitat i divers material elèctric, i eines per al cultiu, ventiladors, filtres, extractors, llavors i gran quantitat de sistemes elèctrics, etc.

Els detinguts, a qui se'ls imputen delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, associació il·lícita i defraudació de fluid elèctric, han sigut posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Tortosa.

Esta operació ha estat realitzada per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Local de Tortosa.