Puigdemont mostra el seu suport als World Sport Games 2019 de Tortosa

Segons el president, suposen la recuperació de les Olimpíades Populars que l'any 1936 havia d'acollir Catalunya i que no es van poder celebrar degut a l'inici de la Guerra Civil Espanyola

Carles Puigdemont amb membres dels Consells Esportius de les Terres de l'Ebre.
Carles Puigdemont amb membres dels Consells Esportius de les Terres de l'Ebre. | Cedida
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:24h
Els Consells Esportius de Terres de l'Ebre i l'Ajuntament de Tortosa van viatjar dimarts a Brussel·les per presentar el programa dels World Sport Games al president Carles Puigdemont.

El president va donar suport als jocs, que se celebraran el juny de 2019, i els destaca com una gran fita tant per les Terres de l'Ebre com per Catalunya.

Estos Jocs suposen la recuperació de les Olimpíades Populars que l'any 1936 havia d'acollir Catalunya i que no es van poder celebrar degut a l'inici de la Guerra Civil Espanyola. Per este motiu, els World Sport Games tindran com a principal motivació la transmissió de valors com la pau, la solidaritat i la lluita contra tot tipus de discriminació mitjançant la integració de totes les cultures que hi participaran.

Per a Carles Puigdemont estos Jocs suposen reprendre un fil dramàticament trencat l'any 36, "que ja demostrava en aquell moment la vocació de Catalunya de poder formar part d'este fenomen internacional que és l'esport popular". Segons el president "al nostre país l'esport va lligat sempre a la vocació de cohesió social. No és només la competició, sinó els valors intrínsecs en l'esport, i els World Sport Games són una gran oportunitat de demostrar-ho al món".

En esta mateixa direcció, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha destacat que els Jocs són una gran oportunitat per recuperar el sistema d'esport popular que s'havia perdut a Catalunya. A més, ha remarcat el gran impacte econòmic i social que suposaran per les Terres de l'Ebre, ja que durant els cinc dies que duraran els Jocs s'espera un impacte de més de 6 milions d'euros.

Els World Sports Games els organitzen la Unió de Consells Esportius de Catalunya i l'Ajuntament de Tortosa amb el suport de la Secretaria General de l'Esport, la Diputació de Tarragona i els ajuntaments de les subseus: Amposta, Gandesa, Mora d'Ebre, la Ràpita i Deltebre. Són la principal activitat que desenvolupa la International Workers and Amateurs Sports Confederation (CSIT), que promou i aplega diferents organitzacions d'arreu del món dedicades a l'esport popular. S'espera una participació de més de 6000 esportistes d'arreu del món, que gaudiran d'una experiència integral en la qual activitat física i convivència aniran de la mà.