La neu obliga a tallar la carretera d'Horta a Bot i el pas de camions per la N-420 entre Catalunya i Aragó

S'han suspès totes les rutes de transport escolar de la Terra Alta, una mesura que ha afectat 216 alumnes

Senyals coberts de neu a l'entrada d'Horta de Sant Joan. Imatge del 6 de febrer de 2018
Senyals coberts de neu a l'entrada d'Horta de Sant Joan. Imatge del 6 de febrer de 2018 | Anna Ferràs / ACN
ACN
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:30h
Comencen a acumular-se els efectes de la nevada sobre el trànsit roda per la xarxa viària de la Terra Alta. La neu ha obligat ja a tallar totalment la circulació per la carretera T-334, que uneix Horta de Sant Joan i Bot. Tampoc poden circular per la N-420 els vehicles de tercera categoria –camions i pesants- que cobrixen el trajecte entre Alcanyís i Gandesa, mentre que és obligatori l'ús de cadenes per als turismes en este tram. Les autoritats de trànsit, a més, recomanen extremar la precaució per circular per la TV-7231, entre Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca. Durant el matí, a més, una màquina llevaneu de la Diputació de Tarragona treballa en el tram de la T-330 que unix Horta de Sant Joan i Arnes amb l'Aragó. En esta zona, precisament, la neu acumulada supera ja els 10 centímetres de gruix en alguns punts.
 

La plaça Catalunya coberta de neu a Horta de Sant Joan amb una família jugant Foto: Anna Ferràs / ACN
 

D'este dimarts a la matinada, ja han obligat a suspendre a primera hora dos rutes de transport escolar –les que uneixen Bot i Arnes així com Horta de Sant Joan amb Gandesa-. Finalment, i davant la previsió d'una baixada de la cota de neu de cara este migdia, el Departament d'Ensenyament i el Consell Comarcal de la Terra Alta ha decidit suspendre les cinc rutes restants, organitzant el retorn dels estudiants als seus respectius municipis. La mesura ha afectat, en total, 216 alumnes. 
 

Roderes de cotxes a la carretera nevada, davant d'una vinya emblanquinada, a Horta de Sant Joan Foto: Anna Ferràs / ACN


Malgrat això, la majoria dels centres escolars i l'Institut de Gandesa han continuat oberts, en alguns casos reorganitzant el professorat davant la impossibilitat que algun dels docents pogués arribar al centre este dimarts. L'única escola que ha tancat ha estat la de Prat de Comte perquè, precisament, l'única mestra no s'hi ha pogut desplaçar per la nevada. Alguns pares i mares, per la seua banda, han decidit per voluntat pròpia passar pels centres per recollir els seus fills.
 

Una màquina llevaneu creua lavinguda dels Ports d'Horta de Sant Joan Foto: Anna Ferràs / ACN