La Junta Electoral de Tortosa dona 24 hores als alcaldes per retirar «distintius partidistes» dels espais públics

Alcaldes d'arreu de les Terres de l'Ebre han estat citat i informats que podrien incórrer en delictes de desobediència, amb penes de presó

ACN / Redacció
05 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:20h
L’ajuntament de Tortosa ha despenjat la pancarta que exigia llibertat pels presos polítics per ordres de la Junta Electoral de Zona
L’ajuntament de Tortosa ha despenjat la pancarta que exigia llibertat pels presos polítics per ordres de la Junta Electoral de Zona | S.B
La Junta Electoral de Zona de Tortosa ha donat 24 hores a molts alcaldes de les Terres de l'Ebre per retirar qualsevol objecte o element partidista que troben als espais públics.
Els batlles han rebut uns informes, fets pels Mossos d'Esquadra, amb alguns exemples dels "distintius partidistes" que han de treure tant dels espais públics com del mobiliari urbà, com poden ser contenidors o fanals.

Es tracta d'una mena d'inventari de cada municipi on hi apareixen amb fotografies d'estelades, adhesius o cartells amb símbols i lemes relacionats amb el 155, els presos polítics, la República catalana, com per exemple: la pancarta que exigix la llibertat dels presos polítics de la façana de l'Ajuntament; pamflets amb els lemes “SOS democràcia”, “Llibertat Oriol Junqueras”, “Llibertat presos polítics”; una imatge de l’estelada, o els llaços grocs. 

Entre els alcaldes que han hagut de comparèixer estava el de Tortosa, Ferran Bel, que ha titllat la situació d"absurda". “Davant de qualsevol altre requeriment o plantejament en este sentit de limitar la llibertat d’expressió hem d’anar a votar. La major garantia perquè això no passe en este país és votar i que hi haja una clara majoria sobiranista i democràtica el proper 21-D”, ha defensat el batlle, que ha acusat el “tripartit del 155” de generar accions com estes, per crear “una situació d’excepcionalitat”. En declaracions als mitjans, Bel ha assegurat que revisarien el requeriment i actuarien en conseqüència.

La jutgessa advertix en les actes que l'incompliment del requeriment pot suposar un delicte electoral o de desobediència a l'autoritat castigats amb penes de presó.