Tallers, degustacions i una obra de teatre musical en la nova edició de la Festa Olea Europea

L’esdeveniment tindrà lloc el dia 2 de desembre al Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries d’Arion, a Ulldecona

L'alcaldessa del municipi, Núria Ventura; la regidora de Turisme i Patrimoni, Cati Brusca; i el tècnic de l’àrea, Agustí Vericat durant la presentació de la festa
L'alcaldessa del municipi, Núria Ventura; la regidora de Turisme i Patrimoni, Cati Brusca; i el tècnic de l’àrea, Agustí Vericat durant la presentació de la festa | Cedida
Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:49h
El dissabte 2 de desembre tindrà lloc una nova edició de la Festa Olea Europaea, al Museu Natural de les Oliveres Mil.lenàries de l’Arion, a Ulldecona. Durant tota una jornada es podrà gaudir d’una experiència multisensorial centrada en el món de l’oliva, en un entorn mil.lenari.

La sortida està prevista en cotxes particulars des de l’Oficina de Turisme a les 9’30h. Un cop tothom arribe a la finca, es farà la rebuda i la representació de l’obra de teatre musical “Arbequines i Fargues”, original adaptació de Romeu i Julieta amb text de l’actor Carles Roig i música del compositor Fernando Guarch. La interpretació comptarà amb la participació d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música.

A continuació s’obriran els tallers de collita d’olives, a càrrec de la família Porta-Ferré de la Galera, propietaris de la finca; demostració per a l’elaboració de sabons cosmètics d’oli d’oliva de qualitat enriquit amb la varietat Marfil, a càrrec de membres d’Arabogues, i d’oli d’oliva i cannabis, per conèixer la interacció entre les propietats saludables d’estos dos vegetals en massatges terapèutics, nutrició o relaxació.

Paral.lelament, hi haurà en marxa un racó gastronòmic amb degustació d’olives preparades amb receptes tradicionals del territori del Sénia i olis varietals i mil.lenari, a càrrec de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, un tast de fusió “OliMel”, a càrrec de Mel de Ramon, i degustació de textutes amb olis varietals Farga, Morruda, Sevillenca i Marfil a càrrec del Restaurant l’Antic Molí (Estrella Michelin). També durant tot el matí hi haurà activitats infantils amb monitors (oleo tallers, jocs tradicionals, passejades en carro, collita d’olives).

En acabar les activitats, a les 13’30h, es farà un dinar tradicional de pagès amb postres típiques fetes in situ per l’Associació de Mestresses de Casa d’Ulldecona. I, per concloure la jornada, es visitarà el Molí de la Creu, a la Galera, on es podrà veure el procés d’obtenció de l’oli d’ara i d’abans i, fruit del taller de collita d’olives, cada participants recollirà una ampolla d’oli del raig de 500ml.

L’esdeveniment va ser presentat este dimarts per l’Alcaldessa del municipi, Núria Ventura, la regidora de Turisme i Patrimoni, Cati Brusca, i el tècnic de l’àrea, Agustí Vericat. L’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura va subratllar que “la Festa Olea és una manera de promocionar els nostres actius de patrimoni natural, el nostre paisatge, però no la única, ja que, al llarg de l’any, al voltant de les oliveres mil.lenàries organitzem actes i jornades diverses, siguen de  caire lúdic i cultural o de caire científic”.

Així, va recordar que, a banda de les visites guiades que s’hi fan periòdicament, enguany es va fer l’acte de clausura de Patrimònium amb un fantàstic concert de la Banda de Música, l’Orfeó Ulldeconenc i els Grallers, que van estrenar l’obra Ydicona, en el marc del primer concurs de composició musical “La Banda Sonora del nostre paisatge”.

A més, Ventura va destacar que “ens hem implicat des del moment zero en la creació de la Xarxa  d’Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya amb l’objectiu de situar-nos com a un territori de primer nivell al voltant de l’oleoturisme”, que també hi ha en marxa diverses iniciatives en aquest àmbit coordinades per la Mancomunitat de la Taula del Sénia, i que el proper 24 de novembre, se celebrarà a Ulldecona una nova edició del Congrès sobre Oliveres Mil.lenàries.

Les places per a la Festa Olea Europea són limitades i les inscripcions s’han de fer al telèfon 619770869 o a través de les webs www.turismeulldecona.com o www.molidelacreu.com . El preu dels tallers i el dinar és de 22 euros els adults i 12 euros els xiquets/es (fins a 12 anys). El preu per poder participar només als tallers és de 10 euros.