L’Ajuntament d'Amposta rebaixarà l’impost de vehicles i el de plusvàlua

Façana de l'Ajuntament d'Amposta
Façana de l'Ajuntament d'Amposta | Cedida
Redacció
30 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 18:15h
L’ajuntament d’Amposta porta al ple d’este dilluns al vespre la rebaixa dels impostos de vehicles i plusvàlua. Pel que fa l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, es proposa, per una banda, rebaixar en un 10% l’impost en camions. “L’objectiu és ajudar a les empreses de logística que tenen la flota a la ciutat”, ha explicat l’alcalde del municipi, Adam Tomàs. Esta rebaixa suposarà una baixada d’ingressos de 27.000 euros. Quant als turismes, la rebaixa de l’impost s’ha previst “per a les dos franges on hi ha més rebuts”. En concret, els vehicles de 8 cavalls fiscals fins a 11,99 i de 12 cavalls fiscals fins a 15, pagaran un 5% menys de l’Impost de Vehicles. Això suposa una rebaixa total de 40.000 euros.

L’altre impost que es pretén baixar és el de plusvàlua (Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana), i es faria en diferents punts. ”Anteriorment, l’equip de govern ja havia introduït bonificacions de fins al 95% en l’impost de plusvàlua en les transmissions "mortis causa" en primer habitatge, un supòsit que ara s’elimina”, ha explicat Tomàs. “Així, hi haurà bonificació també en aquells béns immobles que no siguen primer habitatge”, afegix. A més, també s’inclouen bonificacions per transmissions “mortis causa” quan es done la circumstància de dos o més transmissions en un període de 10 anys des de la primera transmissió “mortis causa”. “I en transmissions que no siguen mortis causa, es rebaixa el tipus impositiu en casos de transmissions no especulatives”, clou Tomàs.

Per altra banda, també es portarà un ple una modificació del pressupost de 420.000 euros per portar a terme diferents actuacions entre les que destaquen 60.000 euros per a la renovació de l’enllumenat del camp de futbol, amb la instal·lació de la tecnologia LED; 22.000 euros per al desplegament de la fibra òptica a la zona esportiva; 19.500 euros per a la instal·lació de bateries condensadores dels equips municipals; o 6.000 euros per a la reparació i posada en funcionament de grups electrògens.