Continua la pluja de mocions al territori per frenar l'aplicació del 155

El Consells Comarcals del Montsià i a Ribera d'Ebre, l'Ajuntament de Roquetes i Campredó aproven els textos promoguts per l'ACM i l'AMI

Consell Comarcal del Montsià.
Consell Comarcal del Montsià. | Google Streetview
Redacció
26 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:17h
Continua la pluja de mocions en contra de l’aplicació de l’art. 155 aprovades a les institucions locals del territori. El Consell Comarcal del Montsià va aprovar este dimecres al vespre la moció que rebutja la suspensió de l’autonomia per l’aplicació de l’article 155. En un context marcat per la sortida del govern comarcal d’ERC i d’una més que provable moció de censura per desbancar Francesc Miró (PSC) de la presidència, la moció va ser votada de forma fraccionada en cadascun dels seus punts.

ERC i PDeCat van votar a favor de la totalitat de la moció. El PSC, va votar en contra del primer punt, que demana “fer efectiu” el mandat popular de l’1-O i a favor dels altres dos que condemnem la violència d’Estat exercida durant l’1-O i s’insta al govern espanyol, per últim a aturar la posada en marxa de l’art. 155. Entesa es va abstenir al primer punt i va votar a favor dels altres dos, mentre que el PP va votar en contra de la totalitat de la moció.
En el mateix ple, els conseller comarcals d’ERC van anunciar que renunciaven a cobrar les indemnitzacions per assistència al ple en considerar que la seua presència era “un acte de responsabilitat i convicció”.

Un altre consell comarcal que ha votat la moció ha estat el de la Ribera d'Ebre. Els vots favorables dels consellers comarcals d'ERC i el PDeCat van servir per aprovar mocions relatives a la situació política que viu el país, condemnant els fets ocorreguts l’1 d’octubre, exigint la immediata llibertat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural i manifestant-se en contra de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. El PSC, per la seua banda, es va abstenir. 

Roquetes aprova 3 mocions

L’Ajuntament de Roquetes, per la seua banda, va aprovar este dimarts a la nit en una sessió plenària extraordinària i urgent 3 mocions on es demana la llibertat immediata dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i dues mocions diferents per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya i la defensa de l'autogovern, una presentada per Entesa i Progrés per Roquetes i l’altra promoguda per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la independència.
Una quarta moció presentada pel grup del PSC titulada "Encara som a temps: Eleccions", va ser rebutjada.
 
Campredó també s’hi suma
 
L’EMD de Campredó també ha aprovat les mocions per exigir la llibertat dels Jordis i en contra de l’aplicació de l’art. 155 i, a més, a declarat persones “non grates”, “els responsables de la repressió contra el poble català”. Totes tres mocions van ser aprovades per unanimitat dels representants de l’EMD, d’ERC i PDeCat.