Les tonyinaires del Grup Fuentes marxen del port calero

L’empresa trasllada la flota a Cartagena i argumenta la necessitat de seguretat jurídica davant la situació política catalana.

Tonyineres del Grup Fuentes amarrades al port de l'Ametlla.
Tonyineres del Grup Fuentes amarrades al port de l'Ametlla. | lacalartv
Redacció
23 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 20:18h
El grup tonyinaire Ricardo Fuentes e hijos ha decidit traslladar la seua flota des del port de l’Ametlla de Mar cap al port de Cartagena, on té la seu l’empresa, a causa de la situació política actual a Catalunya, segons ha informat La Cala Ràdio.

L’empresa argumenta que la mesura es pren per garantir la seguretat de la seua quota actual de captura de tonyina roja, així com per mantindre els llocs de treball de les seues instal·lacions a Múrcia. Fuentes també ha assegurat que es mantindran els llocs de treballs actuals, del personal que treballa a les tonyineres de Nuevo Elorz i Nueva Panchilleta. La decisió de trasladar la flota, asegura la companyía, ha costat molt pels lligams que manté amb l’Ametlla de Mar, on les seues embarcacions tonyinaires han estat amarrades durant 17 anys.

El Grup Balfegó no es planteja marxar de Catalunya però sosté que no pot quedar-se fora de la Unió Europea, i demana seguretat jurídica en cas que canvie la situació política.