Escal insisteix a desvincular-se de la crisi sísmica entorn el Castor

El director general assegura que l'empresa no podia conèixer "de cap manera" la quantitat d'energia acumulada en les falles.

EP
05 de novembre del 2013
Escal UGS l’empresa gestora del magatzem Castor, continua desvinculant-se de la crisi sísmica esdevinguda entre els mesos de setembre i octubre entorn al magatzem de gas.
Això és dedueix de les paraules de Carlos Barat, el seu director general, que ha assegurat que després dels sismes registrats a la zona, no s'ha detectat cap fuita de gas. Ho ha afirmat durant un col·loqui sobre la sismicitat organitzat pel Col·legi de Geòlegs de Madrid.

Barat també ha explicat que continuen els treballs per conèixer les falles de l’entorn: "El nostre objectiu és posar el millor informe sobre de la taula del Ministeri", ha afegit el directiu en relació a la continuïtat de l'activitat de Castor, alhora que ha assegurat que l'empresa no coneixia ni podia conèixer "de cap manera" la quantitat d'energia acumulada en les falles.

En aquest sentit , ha assegurat que estan utilitzant els "millors recursos tècnics per explicar el que està succeint. "No és un problema per solucionar per la via ràpida, requereix una feina a consciència”, ha afegit.

Tot plegat després que aquest cap de setmana es conegués que els tècnics de l'Institut Geològic i Miner pronostiquen que si es reprèn la injecció de gas al Castor es reactivaran els terratrèmols, segons estipularia l’informe lliurat al ministeri d’Indústria i que s’hauria de conèixer en les properes hores o dies.

D’altra banda, Rodrigo del Potro, geofísic de la Universitat Bristol, ha assenyalat que el magatzem de gas no canvia el potencial sísmic de la zona, alhora que ha explicat que els esdeveniments principals que s'han produït són esdeveniments naturals que ocorren en falles que estaven a punt de trencar, un fenomen que s'anomena "sismicitat anticipada". "És impossible conèixer l'energia acumulada en les falles", ha conclòs .