La CUP demana el trencament del pacte de govern entre ERC i PSC al Consell Comarcal del Montsià

Els cupaires recorden que Francesc Miró va retenir material de la campanya de l'1-O

Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat el 10 d'octubre a les 22:08h
Carme Navarro (ERC) i Francesc Miró (PSC) han alternat la presidència del Consell Comarcal.
Carme Navarro (ERC) i Francesc Miró (PSC) han alternat la presidència del Consell Comarcal. | Sofia Cabanes
La CUP de les Terres de l'Ebre exigeix en un comunicat que es trenque el pacte de Govern entre ERC i el PSC al Consell Comarcal del Montsià. 

"Durant la campanya del referèndum de l'1-O vam poder veure a tot Catalunya l'actuació repressiva i antidemocràtica de les institucions i forces policials de l'estat. No només això, sinó que, ja que en diversos llocs del Principat les pròpies institucions catalanes van utilitzar-se també com instruments estatals per impedir tota acció relacionada amb el referèndum", afirmen.

Així, segons recorden, l'actual president del Consell, el socialista Francesc Miró, "va requisar els cartells que l'AMI pretenia distribuir per la comarca" durant la campanya pel referèndum de l'1-O.

"En el moment polític en què ens trobem necessitem més que mai unes institucions que no es dobleguen davant les ordres repressives provinents de l'estat espanyol i estiguen disposades a obeir la ciutadania i les decisions sobiranes del govern de Catalunya", conclouen.

Socialistes i republicans van segellar després de les passades eleccions municipals un pacte al Consell Comarcal del Montsià (també al Baix Ebre) pel qual s'han repartit la presidència de l'ens i deixaven a l'oposició CiU (PDECAT) que havia governat en l'anterior mandat.