Els agredits durant el referèndum de l'1-O a la Ràpita reben assessorament jurídic

Un col·lectiu d'advocats fa una reunió informativa coordinada per l'Ajuntament, que també impulsarà un servei d'ajuda psicològica per les persones que van resultar afectades

Reunió informativa, este dissabte, als afectats per les càrregues de l'1-O a la Ràpita.
Reunió informativa, este dissabte, als afectats per les càrregues de l'1-O a la Ràpita. | ACN
ACN
08 d'octubre del 2017
Actualitzat el 10 d'octubre a les 22:13h
L'Ajuntament de La Ràpita ha ofert este dissabte una reunió informativa per als afectats per les càrregues policials de l'1-O al municipi. Es calcula que hi podria haver entorn a una vuitantena de persones que van ser ferides, bàsicament amb contusions, dislocacions d'extremitats o d'altres que van necessitar punts de sutura. El consistori ha recopilat diversos informes mèdics i ha posat a la disposició de tots aquells que ho vulguen un col·lectiu d'advocats, que s'han ofert voluntàriament i de forma gratuïta. El regidor d'Hisenda, Albert Salvadó, ha explicat que el Consistori treballa perquè "l'agressió a la gent del poble no quede impune" i fer "tot el possible perquè els responsables paguen les conseqüències". Els ferits poden denunciar de manera individual i l'Ajuntament, que sumarà les denúncies particulars, estudia quina és la manera per presentar la denúncia com a consistori. A més, aviat engegarà un servei d'ajuda psicològica.

Al Casal Cultural el Maset s'han reunit més d'una cinquantena de persones, que han aportat també l'informe mèdic, perquè es puga començar a documentar proves i acumular denúncies per "fer de manera col·lectiva totes les actuacions que els advocats creguen pertinents" per denunciar les càrregues de l'1-O. A més dels assistents a la trobada, n'hi ha d'altres que este dissabte no van poder assistir a la reunió però que també estan interessades a saber quin procediment han de fer per presentar denuncia, de manera que la xifra podría augmentar.

El regidor ha recomanat a aquelles persones que no disposen d'informe mèdic però que van ser agredides que es presenten a l'ajuntament, si volen denunciar. D'altres ja han presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. "Hi ha diferents nivells de responsabilitat, hi ha agents que van agredir directament i d'altres que van fer funcions que van permetre l'agressió, o els comandaments que van dirigir personalment l'actuació", ha considerat Salvadó. A la reunió també s'ha fet una crida per buscar testimonis de les càrregues en cas que siguen necessaris davant del jutge. L'Ajuntament espera anar recollint totes les dades i fulls detallats dels afectats durant esta setmana.

D'altra banda, segons ha anunciat l'alcalde, Josep Caparrós, l'ajuntament aviat posarà en marxa un servei d'ajuda psicològica per atendre totes aquelles persones que patisquen trastorns emocionals després de l'1-O.