3-O, aturada general amb seguiment massiu, concentracions i talls viaris

A les 11 hores comencen a les Terres de l'Ebre els actes convocats pel Comitè en Defensa del Referèndum i les Llibertats

La imatge correspon  a la càrrega policial de l'1-O feta pels antiavalots de la Guàrdia Civil a la Ràpita
La imatge correspon a la càrrega policial de l'1-O feta pels antiavalots de la Guàrdia Civil a la Ràpita | Sofia Cabanes
Redacció
03 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 22:27h
Catalunya s’aixeca amb una quarentena de vies tallades -entre les quals hi ha l'N-420 a Gandesa, i un seguiment massiu a l’aturada de país que té el suport del govern, ajuntaments i múltiples institucions catalans, contra la repressió i per les llibertats.

A les Terres de l’Ebre, les mobilitzacions començaran a les 11 hores a Móra la Nova, davant del pavelló firal on van irrompre les forces de seguretat de l’Estat l’1-O per boicotejar el referèndum a la força. A les 12 h, hi haurà també concentracions a la Ràpita (plaça del Cóc) i Roquetes, on se sortirà del pavelló en manifestació fins a la delegació de govern a Tortosa. En estos tres municipis, les càrregues policials van ser extremadament violentes i van deixar desenes de ferits.

A les 16 de la tarda, hi ha convocat un doble tall de carreteres: l’AP-7 i l’N-340 a l’altura de l’Aldea. Les concentracions començaran a les 15.15 hores, la de cotxes a l’entrada de l’autopista a Amposta i l’Ampolla i la gent que vaja a peu a la parada d’Hife al polígon Catalunya Sud a l’Aldea.

A les 18 hores, hi haurà concentracions davant els ajuntaments de Tortosa, Amposta, Gandesa i Móra d’Ebre.

L’entitat que ha convocat a l’Ebre és el Comitè en Defensa del Referèndum i les Llibertats. S’hi han adherit l’ANC Terres de l'Ebre, Òmnium Cultural Ebre, AMI TE, Demòcrates, PDeCat, ERC, Catalunya en Comú, Movem Tortosa, Entesa i Progrés, Podem, CUP, CATAC-CTS/IAC, USTEC, CGT, Unió de Pagesos, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Endavant el Sénia, Arran el Sénia, Plataforma en Defensa de l'Ebre, LgtEbre, Salvem lo Montsià, Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa, Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre i Salvem les Ambulàncies.

Aguaita.cat se suma avui a la vaga de país i, com a serveis mínims, al llarg del dia només informarem dels fets relacionats amb l'aturada general.