La Guàrdia Civil entra a la redacció de NacióDigital per lliurar la notificació del TSJC

Els agents també han entrat a les seus del "Punt Avui", "Vilaweb", d'"El Nacional" i del "Racó català"

La Guàrdia Civil en una de les impremtes de Sant Feliu de Llobregat Foto: @alexlopez1997
La Guàrdia Civil en una de les impremtes de Sant Feliu de Llobregat Foto: @alexlopez1997
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:37h
La Guàrdia Civil ha entrat a la redacció del NacióDigital per lliurar la interlocutòria del TSJC. Els agents també han entrat a les redaccions d'El Punt Avui de Barcelona i també a les de Vilaweb, d'El Nacional i del Racó Català. Els agents investiguen els mitjans que han publicat la publicitat institucional del referèndum de l'1 d'octubre.

A la redacció de NacióDigital de Barcelona s'hi han presentat dos agents de paisà. Han prohibit fer fotografies, han identificat els redactors que en aquells moments eren a la seu del diari A Barcelona, han lliurat la notificació del TSJC i després d'un quart d'hora han marxat.
 
La interlocutòria emesa pel tribunal, demanava al cap de la Unitat Policial Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya que, amb la "major brevetat", digués quins mitjans de comunicació havien inserit "publicitat o propaganda del referèndum", a més de TV3 i Catalunya Ràdio.

Un cop verificat, deia el tribunal, "es procedirà a fer-los immediatament el requeriment per a què cessin la publicitat". A més, demanava que se'ls comuniqués "les eventuals responsabilitats" en les quals poden incórrer si desatenen el requeriment. 

També este divendres a la tarda la Guàrdia Civil continua el setge amb escorcolls d'impremtes a Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat, buscant-hi material relacionat amb el referèndum de l'1-O.