ICV La Ràpita mostra el seu suport als alcaldes investigats per signar decrets a favor de l'1-O

Afirmen que no seran "cap impediment" per a la celebració del referèndum

Redacció
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:50h
Consideren el referèndum com  una gran mobilització en forma de consulta
Consideren el referèndum com una gran mobilització en forma de consulta | Cedida
El grup local d’Iniciativa els Verds (ICV) de la Ràpita ha llençat un comunicat públic en què manifesta la seua posició respecte el referèndum del dia 1 d’octubre, que considera, “no complix totes les garanties democràtiques: inclusivitat, reconeixement internacional i que apel·li a la majoria de la societat”. Ha justificat que esta situació és fruit d’un “bloqueig estatal i de les formes del govern Puigdemont-Junqueras”. Malgrat tot, afirmen que el seu grup municipal “no serà cap impediment per a la seua realització ni perquè el govern col·labore en els preparatius, sempre que es preserven les garanties i drets dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i es protegisca la institució".

ICV la Ràpita consideren l’1 d’octubre com “una gran mobilització, en forma de consulta, que pot marcar un punt més de pressió en la defensa i reivindicació del dret a decidir dels catalans i catalanes”. O: “Rebutgem frontalment les accions judicials que es portin a terme contra els alcaldes disposats a cedir locals municipals per a fer efectives les votacions i ens solidaritzem amb Josep Caparros, alcalde de la Ràpita”, explica el comunicat.

Pel que fa la seua visió del Partit Popular (PP), el qualifiquen d’expressió “antidemocràtica d’autoritarisme i demofòbia” i el tatxen com al “màxim responsable del bloqueig, immobilisme i confrontació amb Catalunya”. A més, s’han mostrat contraris a la judicialització del debat polític emprès pel PP, tot argumentant que “una judicialització de la política que implica, per definició, la politització de la justícia, posant en qüestió l’estricta separació de poders exigible en un estat de dret i els fonaments mateixos de la democràcia”.

També han denunciat “la degradació de la qualitat democràtica del Parlament de Catalunya i la imposició per part de la majoria de Junts pel Sí i al CUP d’un procediment que ha vulnerat el Reglament, la Llei del Consell de Garanties i el propi Estatut de Catalunya, impedint que l’oposició, seriosament, responsablement, exerceixi els seus drets democràtics, discuteixi i qualifiqui la proposició de llei presentada i pugui fer esmenes en condicions”. En esta línia, justifiquen que la manca de diàleg “es combat amb menys democràcia, es combat amb més democràcia”.