opinió

Pugem arbres #pugemarbres

«Volem compartir una acció de reivindicació per donar visibilitat a la necessitat de què aquelles persones que tinguin un arbre a prop, el pugin, l'olorin, el toquen, l'abracen i que les seues imatges viatgen per tot arreu»

per Eva Campomar , Amposta, 2 de juliol de 2019 a les 13:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Vista aèria de la zona cremada per l'incendi de la Ribera d'Ebre Foto: Roger Segura/ACN


L'estiu, període vacacional o no, que moltes persones gaudim de poder fer activitats que durant la resta de l'any no fem o sí. Ambigu. Com contradictori és dir que t'estimes la natura i la deixes destruir.

 

Qui podrà aquest estiu pujar algun arbre?

Amb tristesa i atenent a l'actualitat, està clar que moltes persones, grans i petites que viuen a la Ribera d'Ebre han perdut una immensa quantitat d'arbres per a poder escalar, tocar, observar, cuidar...
 

El foc com a ritual és transformador, però a la vida real també és destructor i les imatges que totes estem veient ens esgarrifen i pensem en totes aquelles persones i éssers vius, generacions que per desgràcia perdran un tros de vida, un tros de bosc.
 

Els qui vivim quotidianament a la natura i l'entenem com un espai de vida, on estem envoltades d'altres éssers vius i d'oportunitats d'aprenentatge volem compartir una acció de reivindicació per donar visibilitat a la necessitat de què aquelles persones que tinguin un arbre a prop, el pugin, l'olorin, el toquen, l'abracen i que les seues imatges viatgen per tot arreu per demanar a tothom: polítics, propietat privada , tècnics, legisladors, capital, persones en general que ens posem a teixir una xarxa de conscienciació que som natura i que no hi haurà intel·ligència artificial que pugui substituir a estar una estona envoltades d'arbres.

Salvem els arbres del present que ens parlen del passat i ens ajuden a construir el futur.

Amb la força d'una dona, Rachel Carson, que va ser precursora dels moviments mundials de l'ecologisme modern, ens meravellem estant al bosc, a la mar i reflexionem quan llegim "quant més aconseguim concentrar-nos amb les meravelles de l'univers que ens envolta, menys gust trobarem a destruir-lo".
 

A Arraïlades (G.Riba), un projecte col·lectiu en format de conte, es narra la història d'uns arbres, les oliveres monumentals, on els personatges pugen arbres per protegir-los, per preservar-los de la voracitat d'un sistema destructor.
Nosaltres també pugem.
 

 

Eva Campomar
Acompanyant del Bosc Escola Tataküa, Llicenciada en INEFC i Tècnica d'Educació Infantil
24/09/2020

Ecosistemes educatius

02/06/2020

​Escoles a la natura, manifest

21/04/2020

​Poetes del silenci

18/03/2020

Continuar sent!?

19/02/2020

Una volta al món, cada dia

29/01/2020

Lo riu és vida: aigua i sediments a l'escola

19/12/2019

PLAneta B?

19/11/2019

Camins

07/08/2019

Trastorn per dèficit de Natura

02/07/2019

Pugem arbres #pugemarbres

Participació