La música de vent emplenarà els carrers de Tortosa, Benifallet i Deltebre en la 15a edició de l'Ebre, Terra de Vent

Hi haurà concerts entre els dies 31 d'agost i 16 de setembre

Un any més, s’ha convocat el concurs d’Instagram amb la novetat que els participants també podran enviar vídeos 'boomerang'
Un any més, s’ha convocat el concurs d’Instagram amb la novetat que els participants també podran enviar vídeos 'boomerang' | Shatra Dili
Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat el 23 d'agost a les 0:51h
El festival Ebre, Terra de Vent, torna a portar, en la seua 15a edició, la música vent de la mà d’una desena de companyies nacionals i internacionals. Enguany, l’esdeveniment musical arribarà als carrers de Tortosa -centre neuràlgic del festival- el 31 d’agost i l’1, 2 i 8 de setembre. També s’organitzen concerts a Benifallet, el 9 de setembre; i a Deltebre, del 14 al 16 de setembre, en el marc de Les nits de Nicanor.

A Tortosa, el festival coincidirà, un any més, amb les festes de la Verge de la Cinta. Durant els quatre dies d’Ebre, Terra de Vent, hi haurà actuacions i cercaviles a càrrec de bandes com la Sevillage People, amb èxits de música internacional; Fanara Lorkes 974, que portaran la seua música criolla; Txaranga Band Tocats, amb músiques tan diverses com la rumba, el rock, blues, samba; o Befunkbop, amb sons afroamericans, entre molts d'altres. També destaca la “vetllada musical romàntica” a Lo Sirgador, acompanyada de Lo Jazz Mann, Ivan Benet; o les actuacions de la Banda Municipal de Música de Tortosa i de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona.

A Benifallet, hi haurà una cercavila a càrrec de la banda La Ginesta a les 11.30 hores del dissabte dia 9, i el concert de la mateixa banda una hora més tard a la carpa d’estiu, que homenatjarà la gent gran. Esta banda del Ginestar portarà la seua música alegre i festiva de la mà dels quaranta músics que la formen, sota la direcció del mestre Jacint Gisbert.

I, finalment, a Deltebre els concerts tindran lloc a la plaça Mn. Gabriel Zapater (Nicanor), que dona nom a estes jornades musicals. El dijous 14 actuaran, a les 21.00 hores, Seatcrooner: un duet de jazz vocal; el divendres 15, a les 22.30 hores, Funk Medicine: un quintet que interpreta clàssics de música negra i jazz, i el dissabte 16, a les 22.30 hores, SomeRock: set músics que interpretaran cançons de pop-rock de les últimes dècades.

Com cada any, s’ha convocat un concurs d’Instagram, amb la novetat, enguany, que els participants també podran enviar vídeos boomerang. La 15a edició de l’Ebre, Terra de Vent està organitzada per Acadèmic i els Ajuntaments de Tortosa i Benifallet, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i l’INAEM del ministeri de Cultura, així com diverses empreses i associacions del territori.