En marxa les obres de la pista homologada d'exàmens de conducció a Tortosa

Els treballs inclouran l'habilitació d'un espai amb aules i zona de descans per a examinadors i examinats

Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat el 23 d'agost a la 1:03h
Carnet de conduir.
Carnet de conduir.
Tortosa disposarà en unes setmanes d'una nova pista d'exàmens de conducció homologada amb les obres que ja s'han iniciat a l'antiga pista que es troba situada al camí del Mig, segons ha informat l’Ajuntament en una nota de premsa. Esta pista complirà tots els requisits per poder realitzar exàmens de conducció de diferents modalitats de vehicles, i no només els de camions i altres vehicles pesants com es feia fins ara, després que l’actual quedés obsoleta, fa uns anys, davant la nova normativa.

En aquell moment, i d'acord amb la Direcció General de Trànsit (DGT) de Tarragona, es va adaptar un espai a la zona del pavelló firal per poder examinar. Fa uns mesos, la DGT va comunicar a l'Ajuntament de Tortosa que aquella pista tampoc era idònia per a realitzar els exàmens. Es van traslladar les proves a Tarragona, la qual cosa va motivar que cada mes una cinquantena de persones s'haguessen de desplaçar a la capital de la província per poder examinar-se del carnet de motocicletes. Aleshores l'Ajuntament de Tortosa es va plantejar la rehabilitació i l'adequació de la pista del camí del Mig.

Este matí, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat per la 2a tinent d'alcalde de l'Ajuntament i regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé; el regidor de Serveis, Domingo Tomàs; el president de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona, Carles Oliver, i el representant de l'Associació d'Autoescoles de Tarragona a les Terres de l'Ebre, Carlos Montesó, ha presentat l'actuació que s'està fent, que es va iniciar fa uns dies i que es podrà posar aviat en funcionament: "Arran  de la recuperació d'uns terrenys adjacents de propietat municipal que s'havien cedit en el seu moment a l'Institut de la Construcció Gaudí -ha explicat Bel- ja teníem els metres necessaris per fer l'ampliació i poder encabir no només les pistes d'exàmens de vehicles industrials, sinó també les pistes per examinar els carnets de motocicletes". D'esta manera, i amb un acord fet amb l'Associació d'Autoescoles, l'Ajuntament assumirà una part d'este arranjament i l'Associació d'Autoescoles n'assumirà la part final del projecte.

Esta pista remodelada i adaptada inclourà, així mateix, una zona amb aules, serveis, i un espai de repòs per a examinadors i examinats, una actuació a càrrec municipal que quedarà a disposició de les autoescoles. "Cal dir que esta pista -ha afegit l'alcalde- que fins ara ha estat oberta, a partir d'ara serà objecte de control per part de l'Ajuntament i de les autoescoles, tal com ens demana la DGT".