Maria del Mar Bonet, plat fort de la 24a edició del Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre

El festival començarà a les  21.00 h amb el primer concert dels Grallers de Roquetes i Joseret amb la seua rondalla
El festival començarà a les 21.00 h amb el primer concert dels Grallers de Roquetes i Joseret amb la seua rondalla | Cedida
Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat el 08 d'agost a les 10:34h
L'Hort de Cruells de Roquetes acollirà un any més el Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre, que enguany celebra la XXIV edició, en què continuen apostant per la cultura popular i de música tradicional.  Divendres passat, 4 d'agost, es va presentar el certamen a l'ajuntament de Roquetes càrrec de Sisco Ollé, regidor de Cultura, i Arturo Gaya, de Túbal Cultura i Espectacles.

Ollé destaca que serà una festa apta per a tots els públics amb un cartell “de referència i de qualitat” i que enguany, des del Tradicionàrius, es farà un "sentit record i homenatge al començament de l'edició, igual que s'ha anat fent amb totes les persones que ens han deixat i al seu moment han destacat en este certamen" a Vicky Curto, que va estar una de les promotores d'este festival. El disseny del cartell ha estat, de nou, de la mà de Neus Llatge.

El festival començarà a les  21.00 h amb el primer concert dels Grallers de Roquetes i Joseret amb la seua rondalla. El grup Solk obrirà la nit amb la primera actuació musical i també presentaran un disc i un llibre. El plat fort de la nit serà el concert de la cantautora mallorquina, Maria del Mar Bonet, que hi serà per primer cop al Tradicionàrius de les Terres de l'Ebre per celebrar 50 anys a l'escenari amb música d'autor i també d'arrel. Els Quicos oferiran a continuació un concert de fusió amb una rondalla i una xaranga amb la Suc d'Anguila (amb els quals fa uns mesos que hi treballen i han estat uns dels convidats en el seu darrer àlbum No tinc diners) i Guardet lo cantador. Finalment, hi haurà una sessió de ball amb la Viu-viu: un grup de ball liderat per Eduard Casals i Cati Plana.

Esta edició celebra els 24 anys de Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre i ret homenatge als 30 anys de Tradicionàrius dels Països Catalans.