El subdelegat del govern de l'Estat a Tarragona rebrà l'alcalde de Batea el pròxim 16 d'agost

La trobada servirà per parlar de les possibilitats d'annexar la població a l'Aragó | El president de la Generalitat no ha donat resposta a les peticions de reunió del govern municipal

L'alcalde de Batea durant el ple celebrat el passat 25 de juliol.
L'alcalde de Batea durant el ple celebrat el passat 25 de juliol. | Sofia Cabanes
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat el 24 d'agost a les 0:17h
El subdelegat del govern de l’Estat a Tarragona, Jordi Sierra, rebrà l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, el proper 16 d’agost, segons ha informat en una nota de premsa l’Ajuntament de la població de la Terra Alta.
 
Segons la mateixa nota, la trobada servirà per “parlar de tots els assumptes plantejats per l’Ajuntament d’acord amb la sol·licitud presentada”.  Entre estos assumptes, doncs, estarà sobre la taula explorar les possibilitats legals de la sortida de Catalunya d’este poble de 2.000 habitants i incorporar-se a la Comunitat Autònoma de l’Aragó. Un fet que ha generat en les últimes setmanes una forta polèmica, després que l’alcalde manifestés la seua voluntat “d’explorar” esta possibilitat arran de la “discriminació” que, assegura, pateix el seu poble per part del Govern de la Generalitat.  
 
Entre els “greuges” cap al municipi, se situa, en primer lloc, la problemàtica sobre la residència d’avis. Segons Paladella, el govern “no ha complert el compromís” d’oferir 60 places concertades i a hores d’ara només n’hi ha la meitat. L’altra, “la imposició”, serien els tres nous parcs eòlics que la Generalitat vol implantar a la comarca i que afecten el terme municipal de Batea.
 
En la mateixa nota el govern municipal constata que el president de la Generalitat , Carles Puigdemont, “encara no ha donat dia per poder parlar dels assumptes plantejats des de l’Ajuntament”. La sol·licitud d’aquesta reunió es va fer el 19 de juliol de 2017 i “s’ha reiterat diverses vegades durant aquest temps”, subratllen.
 
El govern municipal reitera “la necessitat” de mantenir esta reunió amb Puigdemont “el més urgentment possible” I expressa “la més clara disposició al diàleg com a millor mitjà per resoldre els problemes plantejats”. D'altra banda, també agraïx, “la predisposició” del subdelegat del govern.