Amposta posa en marxa una línia de subvencions per a la rehabilitació d’edificis

La dotació total és de 50.000 euros, amb una data màxima de presentació de sol·licituds fins al 29 de setembre

Pla general d'Amposta, des del Pont Penjant.
Pla general d'Amposta, des del Pont Penjant. | Sílvia Berbís
Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:11h
L’Ajuntament d’Amposta ha presentat les noves línies de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges, la conservació de les façanes i la millora en l’accessibilitat. Estes subvencions són de caràcter retroactiu i es podran acollir totes les persones que complisquen amb els requisits demanats i hagen realitzat les obres durant l’any en curs.

Els ajut es destinaran principalment a edificis de residències habituals i permanents, i existixen tres programes. El primer programa afecta les actuacions de conservació i sostenibilitat de les cobertes, ja siga per a la rehabilitació com per a la millora de l’eficiència tèrmica dels edificis; el segon tracta sobre ajuts en la conservació i la sostenibilitat en façana i n’hi ha un especial per a aquells edificis que donen al canal de la dreta de l’Ebre. Per finalitzar, l’últim programa és per a tractar les millores en l’accessibilitat als habitatges i la supressió de barreres arquitectòniques.

La dotació total per a aquestes subvencions és de 50.000 euros i amb una data màxima de presentació de sol·licituds fins al 29 de setembre.

L’Alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que estes subvencions “eren molt necessàries per afavorir la rehabilitació i millora de les zones més antigues de la ciutat, sabem que barris com la Vila, el Grau i les Quintanes, necessiten la rehabilitació de molts edificis”. També ha ressaltat que per a la realització de les bases de les subvencions s’ha treballat conjuntament en les diferents associacions veïnals del poble. “La voluntat d’este equip de govern és encaminar la ciutat cap a una millora sistemàtica, així, ja hem començat les actuacions en l’enllumenat i els carrers, però també volem incidir allà on no arribem amb l’espai públic, per això volem fomentar este tipus de subvencions".

Per la seua banda el regidor d’Obres i Urbanisme, Tomàs Bertomeu, ha destacat que “són unes subvencions a les quals volem donar continuïtat en un futur, ara que ja estan creades i redactades, les repetirem en els anys que venen. Enguany s’han publicat al juliol, però el vinent es podrien publicar abans, a més, creiem que fer obres i millores als edificis és una bona forma de revitalitzar l’economia local, ja que per fer-les es necessitaran professionals locals”.