Vint hectàrees cremades, fins al vespre, en l’incendi entre Tivenys i Bítem

Segons informa l’SCT, està tallada la carretera TV-3021 a Rasquera fins el Balneari de Cardó

El foc s'ha declarat a l'entorn de la Punta del Capelló.
El foc s'ha declarat a l'entorn de la Punta del Capelló. | Agents Rurals
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat el 28 de juliol a les 8:26h
ACTUALITZACIÓ 21.45 hores: 20 hectàrees cremades

L'incendi de vegetació forestal de Tiveny continua actiu i segons informa el cos d’Agents Rurals, l’incendi ja hauria cremat 20 hectàrees de vegetació forestal.

Els Bombers de la Generalitat, que han hagut de ser helitransportats fins a la zona de l’incendi, estan fent tasques per intentar estabilitzar amb eines manuals el flanc dret i evitar que arribe a la Creu de Santos. Pel que fa al flanc esquerre, que és el que ara mateix es troba més actiu, els Bombers prioritzaran les tasques perquè no s’obre i complique l’extinció durant les properes hores.

El suport aeri, dut a terme per 17 mitjans (6 Avions de Vigilància i Atac, 8 helicòpters bombarders i 3 helicòpters de comandament) s’ha anat retirant progressivament amb l’arribada de l’ocàs.

Segons informa l’SCT, està tallada la carretera TV-3021 a Rasquera fins el Balneari de Cardó, entre els quilòmetres 0 i 9. Este tall és per garantir la seguretat del pas dels vehicles que intervenen en les tasques d’extinció i coordinació de l’incendi.

A més dels Bombers de la Generalitat, al lloc l’incendi s’han desplaçat vuit dotacions i un mitjà aeri del cos d’Agents Rurals, dues unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal i tres dotacions dels Mossos d’Esquadra. 


ACTUALITZACIÓ 20.00 hores: Tallada la carretera a Rasquera

El Servei Català de Trànsit informa que s’ha tallat la circulació a la carretera TV-3021 a Rasquera per garantir la seguretat i el pas del vehicles que participen en l’extinció de l’incendi a Tivenys, que afecta una zona boscosa de difícil accés coneguda com la Punta del Capelló. El foc, que ja hauria cremat més de 5 hectàrees de vegetació forestal, hauria començat en un fons de barranc i ha pujat la carena fins arribar a dalt del cim. Els Bombers de la Generalitat que s’han activat amb una trentena de dotacions, treballen perquè els flancs dret i esquerre de l’incendi no s’obren cap a la resta de les valls i es puga propagar.
En este sentit, els Bombers estan amatents a estos dos flancs. Ateses les condicions del terreny, és una zona abrupta de difícil accés, els efectius dels bombers estan sent transportats en helicòpter. 

De les 30 dotacions activades, 9 són aèries. Hi ha mitjans aeris carregant aigua a les basses properes.
 La previsió dels Bombers és continuar treballant-hi durant la nit, per bé que en caure la fosca es retiraran els mitjans aeris.

ACTUALITZACIÓ 18.22 hores: 5 hectàrees cremades
L’incendi entre Tivenys i Bítem ja porta cremades 5 hectàrees de vegetació forestal
A les 18.00 hores, són ja més d’una trentena les dotacions dels Bombers de la Generalitat cridades a les tasques d’extinció de l’incendi que des d’aproximadament les 16.30 hores crema a la zona coneguda com la Punta del Capelló, aprop de la Serra de Cardó, entre Tivenys i Bítem. Nou dels mitjans convocats són aeris i a més, personal dels Bombers han hagut de ser transportats en helicòpter fins al peu del foc, degut a la innaccessibilitat de la zona per a vehicles terrestres. Segons les informacions dels Bombers, són ja unes 5 les hectàrees cremades en este incendi. Els efectius treballen per intentar que no s’obrin nous flancs, ara que el foc ja ha arribat a dalt del cim afectat.

INFORMACIÓ: Declarat un incendi entre Tivenys i Bítem
Una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han activat a hores d’ara per atendre l’incendi que s’ha declarat esta tarda en una zona de vegetació boscosa entre Tivenys i Bítem. Segons han confirmat els Bombers, que han rebut l’avís quan faltaven només tres minuts per a les 16.30 hores, set de les unitats que s’hi han anat concentrant són mitjans aeris. 
 

L'avís s'ha donat a pocs minuts de les 16.30 hores. Foto: (via @LidiaSauraB)

 

El foc, vist des del flanc de Bítem. Foto: Miquel Porta