La vaca Margarita, més a prop de l'indult

Este dimarts va ser sanejada i, quan se sàpiguen els resultats, podrà sortir de la quarentena

La vaca Margarita, al santuari de l'Hogar ProVegan
La vaca Margarita, al santuari de l'Hogar ProVegan | Facebook 'El Hogar Animal Sanctuary'
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:32h
La vaca Margarita està més prop de l'indult. Este dimarts, dos veterinaris i un controlador l’han sanejat al santuari de El Hogar ProVegan, a Marcà (Priorat), on viu des del maig passat. Li han col·locat uns cròtals grocs a les orelles, li han realitzat una analítica de brucel·losi i un raspat a la pell, la reacció del qual determinarà si està lliure de tuberculosi, tal i com explica el col·lectiu del Hogar ProVegan a la seua pàgina de Facebook. Un cop se sàpiguen els resultats, la vaca podrà sortir de les condicions de quarantena i unir-se als altres animals de la finca. “Ens han felicitat per les bones condicions de la quarantena i per la impecable cura i higiene de la dolça vaca”, explica el grup animalista.

Margarita és una vaca que vivia en una finca de Tortosa com un animal de companyia més i que va ser condemnada al sacrifici el maig passat per no haver estat enregistrada com a animal de bestiar i, per tant, no tenir identificació. El cas va tenir un gran revolt mediàtic, fins el punt que una campanya de Change.org va recollir 160.000 signatures per tal d’absoldre l’animal. Arran d'este cas el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha implantat un nou protocol que pot lliurar de la mort bovins sense identificar, com és el cas de la Margarita.

El nou protocol establix que “en primer terme, el propietari ha de poder acreditar la identitat i traçabilitat de l’animal”. Ara bé, si això no és possible, igualment “es podria suspendre el sacrifici sempre i quan el propietari es comprometi a mantenir l’animal viu fora de l’àmbit de la producció ramadera i de la cadena alimentària, i complisca amb tota una sèrie de condicions estrictes que garantisquen la seua sanitat i traçabilitat”.  El sanejament i controls de Margarita s’estan efectuant baix esta nova disposició. I, tot i que el cas encara està pendent de resolució, tot apunta a que la famosa vaca es lliurarà finalment del sacrifici.