Nou intent per batre el rècord Guinness de gent fent snorkel a L'Ametlla de Mar

Plàngton Diving, l'empresa organitzadora, vol reunir diumenge més de 250 persones fent l'activitat a la platja de Sant Jordi, a partir de les 17.00 hores

Les propietàries de l'empresa organitzadora, Plàncton Diving, amb l'alcalde de L'Ametlla.
Les propietàries de l'empresa organitzadora, Plàncton Diving, amb l'alcalde de L'Ametlla. | Cedida
Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:01h
L’Ametlla de Mar vol entrar al llibre dels Rècord Guinness, per primer cop, amb un repte que mai s’ha assolit: reunir més de 250 persones fent snorkel, és a dir, immersió lleugera amb ulleres i tub, durant un mínim cinc minuts. L’activitat tindrà lloc  el diumenge 30 de juliol, a les 17 hores, a la platja de Sant Jordi.
  
La població ja va intentar batre este rècord al juny de l’any passat, però el mal temps no va convidar a la participación. I només fa uns dies, diumenge passat, a Marató, es van quedar a les portes d’aconseguir-ho, en el segon   intent. Per això, des de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, Plàncton Diving, creuen que “a la tercera va la vençuda”. “Confiem que la gent vindrà”, espera una de les copropietàries del centre de busseig, Eli Bonfill, assegurant que “no és complicat omplir la platja de Sant Jordi en ple estiu”. De moment,  expliquen que ja hi ha més d’un centenar de persones inscrites a través d’un formulari web. “Ja tenim més inscrits que en el primer intent”, celebra Bonfill.

El bon temps que es preveu i la presència nombrosa de turistes a la zona pronostiquen un èxit del Rècord Guinness. Però tot i això, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha demanat el suport del veïnat del territorio perquè “pot ser que no només La Cala, sinó que també les Terres de l’Ebre, puguem entrar a formar part del llibre dels rècords”. 
               
Per batre el rècord, caldrà que durant cinc minuts com a mínim, 250 persones estiguen amb el cap dins l’aigua fent snorkel. Donades les condicions per verificar-ho, es formaran grups de 50 persones en cercle per facilitar el control a les persones que vetllaran que es complete correctament. “No es pot treure el cap de l’aigua durant el repte”, comenta l’altra copropietària, Aurora Requena. 
            
Però més enllà d’aconseguir este objectiu, la intenció és donar a conèixer el fons marí del municipi. I és que la costa calera compta amb la praderia de posidònia més important i extensa de Catalunya, un espai marí que està “molt ben conservat”, afirmen des de Plàncton Diving. L’activitat compta amb el suport de l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.