Amposta crea el premi de recerca local Jordi Fontanet

El projecte guanyador rebrà una dotació de 3.000 euros

L'objectiu del premi és fomentar la investigació sobre la ciutat
L'objectiu del premi és fomentar la investigació sobre la ciutat | Cedida
Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:53h
L’Ajuntament d’Amposta impulsa el Premi de Recerca Jordi Fontanet, destinat a projectes de recerca local, amb l’objectiu de fomentar la investigació sobre la ciutat. El projecte, que rebrà una dotació de 3.000 euros, ha de ser original, inèdit i referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics sociològics o d’especial interès per a la ciutat.

La presentació s’ha celebrat este dimecres en presència de l'alcalde d'Amposta, d’Adam Tomàs; la regidora d’Ensanyament i Cultura de la ciutat,  Inés Martí; i diversos membres de la família de Jordi Fontanet.

Tomàs ha subratllat que “l’esperit d’esta beca coincidix amb la discreció i el compromís amb què Jordi Fontanet estudiava la nostra terra”. “Tot allò que tenia a veure en que la història de la nostra ciutat l’apassionava i, a més, tenia molts vincles culturals, com en la Fila, de la qual era soci des de feia molts d’anys. Jordi era una persona culturalment molt intensa”, ha afegit.

Per la seua banda, Inés Martí ha ressaltat els detalls del Premi, explicant que “es tracta d’un premi bianual, d’àmbit local i en treballs de recerca de qualsevol àmbit, ja sigui històric, científic o literari”. La regidora d’Ensenyament i Cultura també ha apuntat que el que s’ha de tenir en compte a l’hora d’entregar-lo és que “aprofundisca en el coneixement d’Amposta i en la seua repercussió”. 

Un jurat decidirà quin és el projecte guanyador, que serà publicat en paper per l'ajuntament un cop estiga acabat. L’entrega del premi es realitzarà en una gala el pròxim 27 d’octubre.