Tret de sortida als 48 espectacles del Festival Deltebre Dansa 2017

La 13a edició comença plena d'energia i emoció de la mà dels Brodas Bros i Brincadeira

Els Brodas Bros, amb 'VIBRA', van dur a terme l'espectacle inaugural.
Els Brodas Bros, amb 'VIBRA', van dur a terme l'espectacle inaugural. | Cedida
Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:47h
Este dilluns a la nit es va donar el tret de sortida a la 13a edició del Festival Deltebre Dansa amb l'espectacle VIBRA de la companyia catalana Brodas Bros, juntament amb la companyia de percussió Brincadeira. L'acte d'inauguració va comptar amb l'assistència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig i Gordi.
 
Ubicada al Parc del Riu de Deltebre, la Carpa Deltebre Dansa acollia ahir a més de 800 persones per gaudir de l'espectacle d'inauguracióVIBRA, peça que va omplir l'escenari de moviments dinàmics i que va ser el tret de sortida de l'àmplia programació que tindrà lloc fins al 22 de juliol. Les entrades per als 47 espectacles restants estan disponibles per Internet a la pàgina web www.deltebredansa.cat i www.ticketea.com. Les entrades també es poden adquirir a la taquilla ubicada al Parc del Riu, a partir de les 19 h.
 
Amb un símil sobre els 360 graus de la Carpa, el conseller de Cultura va voler remarcar la importància d'un espai com el recentment inaugurat Obrador - Espai de Creació, la nova seu de la companyia Roberto Olivan Performing Arts. Este espai, tal com afirmava el conseller, trencarà amb l'estacionalitat cultural, ja que no només donarà suport a activitats del Festival Deltebre Dansa, sinó que també acollirà l'activitat artística anual del seu fundador i director artístic, Roberto Olivan.
 
L'acte d'inauguració també va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, juntament amb altres membres del consistori; la directora de l'Àrea de les Arts Escèniques de l'ICEC, Nèlida Falcó; el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella Ricart; el director territorial de Cultura a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé; el delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, i representants de NOMEN, patrocinador principal del Festival.
 
D'altra banda, ahir a les 9 h del matí, també es va realitzar la benvinguda dels 160 participants professionals, arribats de 53 nacionalitats diferents. Durant les pròximes dues setmanes, estos participants duran a terme un total de 15 tallers amb reconeguts professors internacionals. A més, a les 9.30 h, també s'iniciaven els cursos d'iniciació per als participants amateurs, que podran realitzar fins a 5 tallers diferents.